Scootmobiel lenen in Almere

[printicon align='right']

Scootmobiel lenen in Almere

In Almere kunt u op steeds meer plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer u maar wilt. U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. U heeft ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Om deze scootmobielen een dag(deel) te gebruiken, hoeft u alleen een formulier in te vullen bij het uitleenpunt en een kopie van uw legitimatiebewijs af te geven. U kunt meteen op pad.

De haal- en brengservice
Wilt u gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kunt u de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van uw buren u wel even helpen. Is er niemand in uw directe omgeving beschikbaar? Dan staat de haal- en brengservice voor u klaar.

De haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten wordt verzorgd door de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA). De VMCA is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer (036) 534 14 04.

Bekijk dit informatieve filmpje over het lenen van een scootmobiel

Website: https://wijkteams.almere.nl/ondersteuning-zoeken/vervoer/leenscootmobielen/

Overzicht uitleenpunten scootmobielen: download hier het overzicht van vrije uitleenpunten scootmobielen

Verkeersregels scootmobiel: download hier de verkeersregels