Tips van Sjef: 1. Digitaal nalatenschap

[printicon align='right']
Tips van Sjef

Tips van Sjef: 1. Digitaal nalatenschap

Bij Senior-live zijn we altijd aan het nadenken hoe we onze doelgroep met behulp van (computer)techniek kunnen ondersteunen. Zelf behoor ik ondertussen ook tot onze doelgroep, maar ik heb een loopbaan gehad waarin de automatisering van start ging en ik heel fijn mee kon groeien en kon blijven leren. Ik ga proberen u in iedere nieuwsbrief tips of trucs voor te leggen in de hoop dat u hier wat aan heeft.

Digitaal nalatenschap
Waarschijnlijk heeft u er nog nooit bij stil gestaan, maar heeft u wel eens nagedacht over uw ‘digitale nalatenschap’? Op het internet laten we steeds meer informatie over ons zelf achter en die informatie blijft gewoon bestaan, ook als u er niet meer bent!

Een voorbeeld
 Henk Krol van de partij van 50PLUS heeft twee keer kort na elkaar iemand gefeliciteerd op Facebook. Dit komt omdat Facebook automatisch iedereen informeert als er iemand jarig is. Deze mensen waren echter overleden…. Voor de nabestaanden niet leuk, voor Henk Krol niet leuk en voor journalisten was dit zelfs nieuws, zie dit artikel in Metro: Henk Krol feliciteert weer een overleden persoon. Facebook heeft wel faciliteiten om dit te voorkomen, maar op internet heb je bijna altijd het eeuwige leven..

 

Folder om uw digitale nalatenschap goed te regelen
Bij Senior-Live kunt u gratis een foldertje ophalen waarin handige tips staan om ook uw digitale nalatenschap goed te regelen.

Nu alvast 1 tip
De belangrijkste tip wil ik u niet onthouden en die is: Zorg dat uw e-mail accounts en de wachtwoorden bij uw nabestaanden bekend zijn, of bekend worden als u er niet meer bent.

Als u in de buurt bent van de Kerkgracht, loop dan even bij ons binnen en neem het foldertje mee.

Met vriendelijke groet,

Sjef Lustig