Koffietijd Online

Senior-Live biedt je in Almere de mogelijkheid om met familie, vrienden of kennissen op een eenvoudige manier in contact te blijven door middel van Koffietijd Online. Met behulp van een verbinding via videobellen kun je een gezellig en interessant gesprek voeren en toch gewoon thuisblijven. Lekker handig, voor wanneer je bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent om uit huis te gaan, maar wel houdt van gezelligheid en samen koffie drinken.

Bekijk het filmpje voor een impressie

Deze content is niet beschibaar omdat je niet hebt ingestemd met het plaatsen van social media cookies. Klik hier om je instellingen te wijzingen.

Hoe werkt Koffietijd Online precies en wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt om aan Koffietijd Online mee te kunnen doen is een internetverbinding en een computer of laptop met een webcamera. Vanuit huis heb je zo rechtstreeks contact met anderen door middel van een videobelverbinding. Videobellen houdt in dat je een verbinding hebt, waarbij je niet alleen iemand hoort (zoals bellen), maar ook ziet. Aan Koffietijd Online doen drie tot vier deelnemers mee plus een gespreksleider. Hij of zij kent alle deelnemers en stelt elke keer een onderwerp voor om het over te hebben. Er wordt een onderwerp gekozen waar alle deelnemers een herinnering aan hebben of wel iets over kunnen vertellen. Spelletjes van vroeger, of je eerste baan. Bij het onderwerp Plaatjes sparen dat eens werd besproken, kwamen er zelfs hele mooie oude collecties tevoorschijn!

Het leuke aan Koffietijd Online is dat je van alle gemakken bent voorzien in je eigen huis, maar ook in gesprek bent met anderen en elkaar met leuke verhalen, hobby’s en ervaringen inspireert. Digitaal koffiedrinken dus! Eenmaal in de vijf of zes weken ontmoet de groep elkaar in The Green Story café op de Kerkgracht, om gezamenlijk een lekker kopje koffie te drinken.

In overleg met de deelnemers wordt er een vast tijdstip afgesproken, bijvoorbeeld vrijdag om 10.30 uur, elke week of om de twee weken. Een gesprek duurt 30 tot 45 minuten.

Schrijf je in!

Kosten

De kosten worden tzt bekend gemaakt.

Locatie

Koffietijd Online wordt op de computer gehouden. U kunt dus meedoen vanaf huis!

Kosten

De kosten worden tzt bekend gemaakt.

Locatie

Koffietijd Online wordt op de computer gehouden. U kunt dus meedoen vanaf huis!

Meld je aan voor Koffietijd Online!

Schrijf je in!

Bekijk ook deze activiteiten eens

Geheugentraining

De Compaan

iPad cursus

Taalmaatjes Online