Workshop videobellen

Wat is videobellen?
Videobellen is met elkaar communiceren via niet alleen geluid (zoals bellen), maar ook nog met videobeeld via een webcamera en een microfoon. Daardoor kan je elkaar niet alleen horen maar ook nog zien!

Iedereen kan het leren
We hebben ruime ervaring met lesgeven aan beginners en gevorderden. Bij Senior-Live geloven we dat je nooit te oud om te leren! In je eigen tempo leren we je alles wat je moet weten met als doel dat je uiteindelijk zelfstandig kunt videobellen. Met familie, met vrienden, met je omgeving blijf je zo in contact!

Hoelang duurt de workshop?

We gaan uit van 1 les van 1 tot 1,5 uur. Afhankelijk van het niveau van de cursist, de specifieke apparatuur of wensen kan hiervan worden afgeweken.

Hulp tijdens corona

Op kantoor
We kunnen je persoonlijk bij ons kantoor helpen. We maken gebruik van een grote, goed geventileerde ruimte. Met behulp van een beamer kunnen we op ruime afstand van elkaar zitten en samen naar hetzelfde scherm kijken dat op de muur wordt geprojecteerd. We hebben tevens spatschermen staan om tegenover elkaar plaats te nemen en veilig de uitleg te kunnen geven.

Dit kan enkel op afspraak en conform landelijke richtlijnen alsmede de richtlijnen die hangen bij de entree van de ruimte. 

Aan huis
Mits aan alle corona maatregelen wordt voldaan kunnen we aan huis ondersteuning geven. (Update per 14 oktober: In ieder geval t/m 11 november is dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk).

Telefonische/online ondersteuning
Mocht het niet mogelijk zijn om op kantoor of aan huis te komen, dan kunnen we de uitleg tevens telefonisch of online geven.

Welke programma gebruik je voor videobellen?

Er zijn een aantal bekende programma’s waarmee je kunt videobellen. We kunnen je helpen een van de volgende programma’s te begrijpen en zelf te gaan gebruiken:

  • Whatsapp (Facebook) 
  • Facetime (Apple) 
  • Messenger (Facebook)
  • Skype (Microsoft)
  • Hangouts en Duo (Google) 
  • En meer…

Jitsi
Van alle verschillende programma’s die er zijn, heeft Jitsi onze voorkeur. Jitsi scoort veruit het beste op alle aspecten; privacy, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en stabiliteit. We zullen je dit programma laten zien en uitleggen hoe je het zelf kunt gebruiken.

Klik hier om verder te lezen over Videobellen.

Schrijf je in!

Kosten

€15,- per uur voor les op ons kantoor en voor telefonische ondersteuning. €15,- per uur voor les aan huis, plus eenmalig €15,00 voorrijkosten.

Locatie

Bij ons op kantoor, aan huis of telefonisch.

Kosten

€15,- per uur voor les op ons kantoor en voor telefonische ondersteuning. €15,- per uur voor les aan huis, plus eenmalig €15,00 voorrijkosten.

Locatie

Bij ons op kantoor, aan huis of telefonisch.

Meld je aan voor Workshop videobellen!

Schrijf je in!

Bekijk ook deze activiteiten eens

Computerhulp (aan huis)

Zing & Lach

Fitness Online

Inloopspreekuur en helpdesk