Social Challenges

Patyna Future Proof
Senior-Live diende een oplossing in voor Patyna, een zorgorganisatie met 3000 cliënten in Friesland, die werd geselecteerd uit alle inzendingen. De oplossing van Senior-Live richt zich op het toekomstbestendig maken van het dienstenaanbod van Patyna door offline en online contact te combineren.

Met Fitness Online en Koffietijd Online kunnen senioren op een laagdrempelige manier ervaring opdoen met videobellen. Fitness Online, een wekelijkse fitness groepsles kan bijdragen aan een betere gezondheid en Koffietijd Online, een wekelijks sociale activiteit kan bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Voor een provincie met laag bevolkte gebieden waar lokale voorzieningen verdwijnen, kunnen deze online diensten bijdragen aan betere kwaliteit van leven.

Bekijk de video om de ervaring van een lokale fitness docent te horen.

Deze content is niet beschibaar omdat je niet heeft ingestemd met het plaatsen van socialmedia cookies. Klik hier om je instellingen te wijzingen.

Kosten

Het Europese project Social Challenges stelde voor elke geselecteerde oplossing een subsidie beschikbaar.

Locatie

Het project is uitgevoerd in de omgeving van Oentsjkerk, Friesland.

Kosten

Het Europese project Social Challenges stelde voor elke geselecteerde oplossing een subsidie beschikbaar.

Locatie

Het project is uitgevoerd in de omgeving van Oentsjkerk, Friesland.

Resultaten

  • Een geslaagde pilot waarbij de organisatie en cliënten van Patyna in aanraking kwamen met een nieuwe manier van bewegen en met anderen in contact blijven
  • Lokale fitness docenten zijn opgeleid om een nieuwe manier van groepsles te geven
  • Er is lesmateriaal ontwikkeld waarmee docenten lokaal zelfstandig verder kunnen
  • Er is een ecosysteem ontwikkeld om met online diensten verder te gaan en aan te bieden aan senioren in laag bevolkte gebieden in de provincie Friesland

Bekijk ook deze activiteiten eens

Scootmobiel

Het Living Lab

Social walk

Google Fiets