Agenda

maandag 22 april 2019

Fitness online

09:30 tot 10:00

+

Over Fitness online

Mira de Bruin van Wellness Projects geeft iedere maandagochtend van 9.30 uur tot 10.00 uur een fitness les waar u vanuit huis aan mee mee kunt doen. Hierbij heeft u rechtstreeks contact met de instructrice door middel van een beeldbelverbinding. Ga naar de pagina over Fitness Online voor meer informatie.

Kosten

De kosten bedragen € 15,- per kwartaal.
De eerste (proef)les is gratis. Fitness Online volgt u vanuit uw eigen huis, met uw eigen computer of tablet.

Meer informatie

iPad cursus @ Leslokaal van Senior-Live

10:00 tot 12:00

+

Over iPad cursus

In deze cursus leert u alle basishandelingen die u nodig heeft om met een iPad om te kunnen gaan. De lessen zijn gericht op mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met een iPad. Deze serie gaat uit van een iPad met besturingssysteem versie iOS11 (de nieuwste), maar mensen met een oudere versie kunnen gewoon meedoen. Om mee te kunnen doen aan deze serie heeft u een eigen iPad nodig.

Kosten

€ 120,- voor een blok van 12 lessen.
€ 12,- per losse les uit deze serie.

Locatie

Leslokaal van Senior-Live Kerkgracht 51, 1354 AG Almere, Nederland

Meer informatie

donderdag 25 april 2019

Computer Inloopspreekuur @ Buurtlokaal Filmwijk

10:30 tot 12:30

+

Over Computer Inloopspreekuur

Senior-Live werkt samen met de Computer Helpdesk om zoveel mogelijk mensen in Almere te kunnen bereiken en te helpen met computergerelateerde vragen.

Locatie

Buurtlokaal Filmwijk Hollywoodlaan 109, 1325 KA Almere, Nederland

Fitness Live @ Buurtcentrum de Draaikolk

11:30 tot 12:30

+

Over Fitness Live

Tijdens de Fitness Live lessen van Senior-Live beweegt u onder deskundige begeleiding van Mira de Bruin. De lessen zijn gericht op het versterken van de spieren, soepel houden van de gewrichten en het verbeteren van de core-stabiliteit (rompspieren). Hierdoor houdt u uw botten sterk, waardoor osteoporose vertraagd wordt. Bovendien verbetert u uw conditie en vergroot u uw balans en stabiliteit. Dit helpt bij het voorkomen van valpartijen. Deels bewegen we op muziek.

Kosten

De kosten bedragen € 30,- per kwartaal. De eerste (proef)les is gratis. De lessen worden op donderdagochtend tussen 11.30 en 12.30 uur gegeven in Buurtcentrum de Draaikolk, Lekstraat 2 in Almere Stad (Waterwijk).

Locatie

Buurtcentrum de Draaikolk Lekstraat 2 1316 EM Almere

Meer informatie

Computercursus Basisvaardigheden II @ Leslokaal van Senior-Live

14:00 tot 16:00

+

Over Computercursus Basisvaardigheden II

Deze serie is geschikt wanneer u een Windows (10) computer heeft en beschikt over de basiskennis voor het gebruik van uw computer. In de lessen krijgt u meer inzicht in het veilig gebruik van de computer. Ook krijgt u inzicht in het gebruik en organisatie van uw bestanden zodat u terug kunt vinden wat u nodig heeft (documenten, foto’s of andere bestanden). Deze serie is gebaseerd op Windows 10.

Kosten

€ 120,- voor een blok van 12 lessen.
€ 12,- per losse les uit deze serie.

Locatie

Leslokaal van Senior-Live Kerkgracht 51, 1354 AG Almere

Meer informatie

vrijdag 26 april 2019

Social Walk @ The Green Story Café

10:15 tot 11:45

+

Over Social Walk

Iedere vrijdagochtend druppelen de eerste wandelaars vanaf 10.00 binnen. Om 10.30 uur starten wij met de wandeling en we zijn rond 11.30 uur weer terug. De Social Walk is ook geschikt voor rollatorgebruikers. Ook een medische aandoening hoeft niet per definitie een obstakel te zijn om mee te doen. Wij houden rekening met uw situatie en tempo. Neem bij twijfel over uw fysieke gesteldheid vooraf contact op met uw huisarts. Wie meedoet aan de Social Walk doet dat vrijwillig en op eigen risico.

Kosten

De kosten bedragen € 3,- per keer, dit is inclusief koffie/thee en iets lekkers. U kunt deze contant voldoen.

Locatie

The Green Story Café Kerkgracht 41, 1354 AE Almere, Nederland