Vacatures en stages

[printicon align='right']

Vacatures

Vacature Projectleider m/v
(een allrounder met affiniteit voor e-health/m-health)

De uitdaging
Hoe kan de digitale wereld bijdragen aan het doel om zelfredzaamheid te bevorderen en sociaal isolement te voorkomen? Dat is onze uitdaging! We richten ons hierbij voornamelijk op mensen met beperkte digitale vaardigheden, waarbij we in het bijzonder aandacht hebben voor senioren binnen deze populatie. We werken aan deze uitdaging door enerzijds de doelgroep zelf met allerlei praktische diensten en faciliteiten te ondersteunen, en anderzijds door samen met de gemeente en dienstverleners in het sociaal domein te werken aan innovatieve oplossingen. De nadruk ligt hierbij op procesinnovatie en niet op productinnovatie. Aanvullend positioneren we ons als Living Lab in Almere voor het bredere innovatienetwerk, in het bijzonder in samenwerking met de Gezondheidsfabriek.

Als projectleider is het jouw taak behoeften onder stakeholders scherp te krijgen en deze om te zetten naar concrete oplossingen. Daarnaast probeer je de bestaande diensten steviger lokaal in te bedden en de lopende (lokale, regionale of Europese) projecten of subsidieaanvragen tot een goed einde te brengen.

fulltime, dienstverband van 12 maanden,
per direct

Wij vragen
Wij zoeken een collega die bekend is met de wereld van het sociaal domein. Je bent nieuwsgierig van aard en vindt het leuk om anderen te helpen bij hun vragen of behoeften. Je zoekt naar innovatieve oplossingen. Je bent bekend met het leiden van projecten. Je kan goed zelfstandig functioneren en opereren, en zoekt proactief de samenwerking wanneer nodig. Als je affiniteit en capaciteiten hebt op het vlak van communicatie (denk website, nieuwsbrieven, campagnes en dergelijke) is dat een pré, omdat we ook op dat vlak versterking kunnen gebruiken. Als je bekend bent met het schrijven van subsidieaanvragen is dat eveneens een pré.

Informatie
Voor nadere inlichtingen over deze functie kan je gedurende week 40 en 41 terecht bij Gijs Roelofsen via gijs@hiertv.org of 06-18115626.

Vrijwilligersvacatures

Onze vrijwilligers helpen ons bij onze diensten en activiteiten maar ook tijdens bijvoorbeeld evenementen en flyeracties. De mogelijke werkzaamheden binnen Senior-Live zijn heel divers.  Op deze pagina leest u meer over alle vacatures die er momenteel zijn. Uw talent komt bij ons tot bloei.

Wilt u uw talenten en expertise benutten om een verschil te maken in Almere? Onze (vrijwilligers) vacatures vindt u hieronder en zijn daarnaast zichtbaar in de vacaturebank van het VMCA. Ook kunt u ons persoonlijk ontmoeten tijdens de vrijwilligersbeurs welke jaarlijks door het VMCA en de Gemeente Almere wordt georganiseerd. Wanneer u graag aan de slag wilt, maar geen passende vacature ziet, dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden.

Wij streven ernaar het vrijwilligerswerk bij Senior-Live niet alleen waardevol te laten zijn, maar ook leerzaam en gezellig. Als vrijwilliger bent u daarom onderdeel van een enthousiast en hecht team. U wordt ondersteund door ons vaste team en daarnaast zijn praktische zaken goed geregeld.

Gepensioneerd, werkzoekend of student? Bij ons zijn er allerlei opties om vrijwilligerswerk te doen. Bovendien werken wij regelmatig samen met reintegratiebureaus voor plaatsingen. Affiniteit met senioren en nieuwe technologie evenals een goede Nederlandse taalvaardigheid zijn van belang voor onze vrijwilligersfuncties.

Vacature ICT-er (allround)

Senior-live is op zoek naar een vrijwilliger die minimaal 20 uur als een allround ICT-er beschikbaar is. Het werk van de ICT-ers bij Senior-live is zeker divers te noemen. Uiteraard moeten we onze eigen omgeving (Linux en Windows) operationeel houden en doorontwikkelen. Verder geven we diverse workshops. We ondersteunen senioren bij computerproblemen en we ontwikkelen en onderhouden toepassingen waarmee senioren op een eenvoudige manier toch gebruik kunnen maken van de moderne hulpmiddelen. (Zoals Fitness-Online.)

Wij zoeken kortom een vrijwilliger die ons helpt om de continuïteit van onze organisatie te waarborgen. Een brede (ICT) belangstelling is hiervoor wel noodzakelijk. Lijkt het je leuk om in een kleine organisatie bij te dragen aan de doelstelling van die organisatie, lees dan eens verder op onze website of neem contact met ons op.

Het beschikken over eigen vervoer is gewenst i.v.m. computerhulp aan huis (reiskosten worden vergoed).

Vaardigheden:
Linux, Windows, Office 365, Netwerken, Hardware en affiniteit met: IOS, Android, lesgeven en het ondersteunen van klanten.

Vrijwilliger geheugentraining

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor onze digitale geheugentrainingspagina en voor het maken van vlogs over dit onderwerp voor ons YouTube kanaal. Hiervoor scant u lokale, landelijke en internationale media. U heeft oog voor relevant nieuws, een goede presentatiestem en een uitstekende taalvaardigheid. Het redigeren van de geheugentrainingsomgeving gebeurt via een WordPress CMS. Montagevaardigheden komen ook goed van pas. Verder is kennis van landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van geheugentraining een pre.

Docent Android

U bent in staat om de Android tablet alsmede de smartphone te kunnen bedienen en u kent de in en outs van dit systeem. U kunt de weg vinden binnen het onderdeel ‘instellingen’ bij de diverse versienummers van Android en Android apparaten (tablet of smartphone). Goede kennis van de werking van de apps: opstarten, stoppen (ook wel geforceerd stoppen). Kennis van het installeren en verwijderen op de diverse Android versies en apparaten.

 

U heeft affiniteit met senioren en bent in staat om informatie op begrijpelijke wijze uit te leggen. U zult workshops geven aan groepen van maximaal 8 senioren.

U bent in staat om op locatie (op kantoor of bij senioren aan huis) Android problemen op te lossen (een rijbewijs komt goed van pas, reiskosten worden vergoed).

 

Ook bent u goed op de hoogte van de diverse Android versies die op dit moment en in de toekomst beschikbaar zijn. Beschikbaarheid in overleg.

Youtube vrijwilliger (Montage/Filmen)

Voor het maken van leuke filmpjes voor onze website en Social Media zoeken wij een Youtube vrijwilliger. De werkzaamheden bestaan uit: het schrijven van scripts, het filmen en monteren van filmpjes. Het organiseren van draaidagen. Het ondertitelen van filmpjes (voor doven en slechthorenden).

Je bent creatief, sociaal, integer en hebt bij voorkeur affiniteit met senioren als doelgroep. Je hebt kennis van Photoshop en Final Cut Pro X, Imovie of Premiere. Maak je graag filmpjes en lijkt het je leuk om bij een dynamische stichting te werken? Dan zoeken we jou!

Beschikbaarheid is overleg. Reis-en onkosten worden vergoed. De locatie is goed bereikbaar per OV en er is bovendien gratis parkeergelegenheid.

Vaardigheden
Ten eerste creativiteit en affiniteit met senioren. En ten tweede de gave om informatie op een heldere en enthousiaste manier over te brengen.

Stages

Op dit moment hebben we geen beschikbare stages. Voor verzoeken tot een stage of afstudeerplek kunt u altijd contact met ons opnemen.