Geheugentraining voor ouderen

[printicon align='right']
geheugentraining voor ouderen

Geheugentraining voor ouderen

Wist u dat u uw geheugen kunt trainen? Uit onderzoek is gebleken dat ouderen mentaal langer fit kunnen blijven door regelmatig aan geheugentraining te doen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld spelletjes te spelen zoals Sudoku of kaartspelen. Of het dementie helpt te voorkomen, daar is de wetenschap nog niet uit. Maar geheugentraining houd u wel mentaal langer fit en het geeft gewoon een goed gevoel. De werking van het geheugen is ingewikkeld, maar iedereen kan zich oefenen in het beter onthouden. Voor iedereen is het belangrijk om de hersenen actief te houden.

­Ezelbruggetjes
Het kan helpen om ezelsbruggetjes te gebruiken om iets te onthouden. Zo kunnen getallenreeksen beter onthouden worden als ze in tweetallen worden gesplitst. Stel dat u uw pincode 2359 is, dan kunt u deze beter onthouden als twee losse getallen: 23 en 59. Als u bij deze getallen ook nog iets kunt visualiseren dan is dat helemaal mooi. Misschien heeft u op uw 23ste wel uw rijbewijs gehaald en bent u op uw 59ste gestopt met werken. Op deze manier koppelt u deze getallen aan een belangrijke gebeurtenis in uw leven en zult u makkelijker uw pincode kunnen onthouden.

Ook zin om uw geheugen te trainen? Of houdt u gewoon van spelletjes? Klik hier voor onze Geheugentraining spelletjes.