Taalmaatjes Online

In deze video vertellen we je alles over het project Taalmaatjes Online.

Deze content is niet beschibaar omdat je niet hebt ingestemd met het plaatsen van social media cookies. Klik hier om je instellingen te wijzingen.

Taalstudenten in gesprek met Almeerse senioren

Taalmaatjes Online is een Maatjes project. Almeerse senioren worden gekoppeld aan Nieuwe Nederlanders om op een laagdrempelige manier Nederlands te praten. Er zijn veel nieuwe Nederlanders die de basis wel beheersen maar vervolgens veel te weinig gesprekken voeren. Daarbij willen we senioren de technologie van nu laten zien en hun wereld verbreden. Uiteindelijk gaat het ons erom betekenisvol contact mogelijk te maken. En plezier!

Waar
De één op één gesprekken kun je gemakkelijk voeren vanuit je eigen huis!

Kosten
Deelname aan het project is gratis.

Wanneer
De Taalmaatjes besluiten zelf wat een geschikte tijd is voor de één op één gesprekken.

Hoelang
Deelname is voor minimaal 3 maanden. Daarna beslis je gezamenlijk of je door wilt gaan.

Groepsbijeenkomsten in Almere-Haven
We organiseren ook regelmatig voor alle deelnemers een gezellige groepsbijeenkomst. In the Greenstory Café is het mogelijk om samen een maaltijd te bereiden, spelletjes te spelen en lekker te kletsen.

[Vanwege de maatregelen met betrekking tot de COVID-19 pandemie zullen we als het nodig is de groepsbijeenkomsten online houden. Deze keuze maken we altijd samen met de groep.]

Aanmelden
Je kunt je via het aanmeldformulier aanmelden.

Hoe werkt dat dan, online?
Op een afgesproken moment, komen de Maatjes samen. Een keer per week voeren de maatjes een gesprek door te videobellen.

Over videobellen
Videobellen is bellen met beeld erbij. Het leuke is dat je elkaar niet alleen hoort, maar ook kunt zien.

Voor videobellen heb je nodig:

  • Een laptop of tablet
  • Een webcamera
  • Een internetverbinding

Senior-Live helpt
De ervaren ICT-adviseurs van Senior-Live kunnen je helpen om de techniek te begrijpen. Als je het prettig vindt kan iemand er de eerste keer bijzijn zodat je zeker weet dat het goed en veilig gebeurt en we hebben een paar leenlaptops ter beschikking.

Taalmaatjes
Ben je 65 jaar of ouder? Vind jij het leuk om iemand te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal? Wil jij iets voor een ander betekenen? Meld je dan nu aan en word een Taalmaatje in dit vernieuwende project! 

Taalstudenten
Wil jij beter worden in het spreken van de Nederlandse taal? Vind jij het leuk om in contact te komen met anderen? Meld jou dan nu aan en word een Taalstudent! 

Schrijf je in!

Kosten

Taalmaatjes Online deelname is gratis!

Locatie

Videobellen kun je vanuit je eigen huis doen. De groepsbijeenkomsten zijn in the Green Story café, Kerkgracht 41, in Almere Haven.

Kosten

Taalmaatjes Online deelname is gratis!

Locatie

Videobellen kun je vanuit je eigen huis doen. De groepsbijeenkomsten zijn in the Green Story café, Kerkgracht 41, in Almere Haven.

Het verhaal van

Misschien denk je na het lezen van mijn verhaal: 'Taalmaatjes lijkt me wel wat. Ik hou van een praatje.’ Geef je dan op. Je zult er beslist geen spijt van krijgen!

Lees het verhaal

Meld je aan voor Taalmaatjes Online!

Schrijf je in!

Bekijk ook deze activiteiten eens

Computercursus basisvaardigheden I

Wonderfiets

Zing & Lach

Scootmobiel