Taalmaatjes Online

In deze video vertellen we je alles over het project Taalmaatjes Online.

Deze content is niet beschibaar omdat je niet hebt ingestemd met het plaatsen van social media cookies. Klik hier om je instellingen te wijzingen.

Oefening baart kunst!

Word een Taalmaatje en help zo anderen beter Nederlands spreken!

Taalmaatjes Online is een project waarbij we inwoners van Almere koppelen aan nieuwe Nederlanders, zodat zij op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal kunnen oefenen. Dit doen de Taalmaatjes door online gesprekken met elkaar te voeren. Want er zijn heel veel nieuwkomers die de basis al wel beheersen, maar vervolgens weinig gesprekken (durven) aangaan in het Nederlands. Terwijl oefening juist zoveel kunst baart! Met Taalmaatjes Online kunnen we hier samen een mooie bijdrage aan leveren.

Waar
De één-op-ééngesprekken van Taalmaatjes vinden online plaats, dus deze kunnen gemakkelijk vanuit je eigen huis worden gevoerd!

Hoe werkt dat dan, online?
Eén keer per week, op een onderling afgesproken moment, voeren de Taalmaatjes een gesprek met elkaar door te videobellen. Het leuke daarvan is dat je elkaar dus niet alleen hoort, maar ook kunt zien!

Voor videobellen heb je nodig:

  • Een laptop of tablet
  • Een webcamera
  • Een internetverbinding

Senior-Live helpt
De ervaren ICT-adviseurs van Senior-Live kunnen je helpen om de techniek van videobellen te begrijpen. En als je het prettig vindt kan er de eerste keer iemand bij zijn, zodat je zeker weet dat het goed en veilig gebeurt. Ook hebben we een paar leenlaptops ter beschikking.

Wanneer
Deelnemers aan Taalmaatjes Online bepalen zelf wat een geschikt tijdstip is voor de wekelijkse één-op-ééngesprekken.

Hoe lang
Deelname is voor minimaal 3 maanden. Daarna beslis je gezamenlijk of je door wil gaan met Taalmaatjes Online.

Kosten
Deelname aan het project is gratis.

Aanmelden
Je kunt je inschrijven voor Taalmaatjes Online via het aanmeldformulier.

Taalmaatjes
Vind jij het leuk om iemand te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal, en op die manier iets te betekenen voor een ander? Meld je dan nu aan en word een Taalmaatje! 

Taalstudenten
Wil jij beter worden in het spreken van de Nederlandse taal? En vind je het leuk om in contact te komen met anderen? Meld je dan nu aan en word een Taalstudent bij Taalmaatjes Online! 

Hoe werkt het? Start je online gesprek
Schrijf je in!

Kosten

Taalmaatjes Online deelname is gratis!

Locatie

Videobellen kun je vanuit je eigen huis doen. De groepsbijeenkomsten zijn in the Green Story café, Kerkgracht 41, in Almere Haven.

Kosten

Taalmaatjes Online deelname is gratis!

Locatie

Videobellen kun je vanuit je eigen huis doen. De groepsbijeenkomsten zijn in the Green Story café, Kerkgracht 41, in Almere Haven.

Het verhaal van

Misschien denk je na het lezen van mijn verhaal: 'Taalmaatjes lijkt me wel wat. Ik hou van een praatje.’ Geef je dan op. Je zult er beslist geen spijt van krijgen!

Lees het verhaal

Meld je aan voor Taalmaatjes Online!

Schrijf je in!

Bekijk ook deze activiteiten eens

Veel gestelde vragen

Fitness Online

Smartfloor

Cursus Windows 11