Over Senior-Live

Wij helpen je met de technologie van nu!

De wereld om ons heen is constant in beweging en technologie is voortdurend in ontwikkeling. Om mee te kunnen blijven doen, is het belangrijk om deze moderne technologie te begrijpen én te omarmen. Senior-Live helpt hierbij. Zo bieden we bijvoorbeeld computerhulp – zowel bij ons op kantoor als bij je thuis, maar geven we ook workshops over uiteenlopende onderwerpen en organiseren we verschillende (online) activiteiten.

Digitale ondersteuning
Beeldbellen met familie of vrienden, in contact blijven met anderen via Facebook, bankzaken regelen met de computer of tablet, uitleg over de werking van je smartphone, de reistijden van de bus of trein van tevoren opzoeken via een app, enzovoorts. Bij Senior-Live helpen we je om de technologie van nu te begrijpen en te gebruiken!

Ook veel praktische zaken, bijvoorbeeld communicatie met de overheid, gebeuren tegenwoordig online. De één pakt dat heel snel zelf op, terwijl de ander het juist fijn vindt om in een rustig tempo hulp en uitleg te krijgen. Daar zijn wij voor!

Of neem bijvoorbeeld ons project Taalmaatjes Online, waarbij we inwoners van Almere koppelen aan nieuwe Nederlanders, zodat zij op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal kunnen oefenen. Dit doen de Taalmaatjes door online gesprekken met elkaar te voeren. Want er zijn heel veel nieuwkomers die de basis al wel beheersen, maar vervolgens weinig gesprekken (durven) aangaan in het Nederlands. Terwijl oefening juist zoveel kunst baart! Met Taalmaatjes Online kunnen we hier samen een mooie bijdrage aan leveren.

Online activiteiten
Daarnaast gebruiken we de moderne technologie om mensen te helpen die niet of moeilijk het huis uit kunnen, om toch actief en in contact met anderen te blijven. Denk aan interactieve fitness lessen die je vanuit huis kunt volgen, gezellige online klets-sessies die je onder het genot van een kopje koffie aan je eigen keukentafel kunt voeren, of het maken van een digitale wereldreis via onze Google Wonderfiets. Bij Senior-Live kun je met een gerust hart en in je eigen tempo meedoen aan onze (online) activiteiten!

Het uitgangspunt van deze activiteiten is niet om fysiek contact te vervangen, maar om contact en activiteit ook mogelijk te maken wanneer het – om wat voor reden dan ook – voor korte of langere tijd niet lukt om ergens fysiek naar toe te gaan. Wij zoeken daarom altijd zoveel mogelijk naar de verbinding tussen fysiek en digitaal.

Samenwerkingen
Het team van Senior-Live, dat bestaat uit enthousiaste en deskundige medewerkers en vrijwilligers, is er voor iedereen die actief of woonachtig is in de gemeente Almere – waarbij we in het bijzonder oog hebben voor Almeerders van 55 jaar en ouder. We zoeken daarbij zoveel mogelijk samenwerkingen met partners, (maatschappelijke) organisaties en dienstverleners die actief zijn in onze stad. We willen hiermee het aanbod bundelen, zodat zowel de inwoners als de organisaties er optimaal van kunnen profiteren! Daarnaast bieden we regelmatig plaats aan stagiaires en afstudeerders, die binnen onze organisatie een onderzoek uitvoeren of werkzaamheden verrichten.

Locatie
Ons hoofdkantoor is gevestigd in de Almeerse Havenkom, aan de Kerkgracht 51. Daarnaast zijn we actief op verschillende locaties door heel Almere en komen we indien gewenst ook bij mensen thuis.

Relatie met stichting HierTV

Senior-Live is een initiatief van Stichting HierTV, een non-profit organisatie die is opgericht vanuit het streven zoals hierboven geformuleerd. Binnen Senior-Live wordt echter nadrukkelijk de samenwerking gezocht met partners in de stad. Om die reden heeft het initiatief een eigen naam gekregen, zodat iedereen zich vrij kan voelen zich daaraan te verbinden.