Vacatures en stages

Vacatures

Wij zijn een stichting die Almeerders helpt met de technologie van nu. Daarnaast proberen wij slimme digitale oplossingen in de stad te realiseren en bij te dragen aan effectief beleid bij de ontwikkelingen op dat gebied. Wij zijn een klein, divers en hecht team. Onze stichting staat voor vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheidsgevoel in ons gezamenlijk streven om Almere zo goed mogelijk te assisteren bij het optimaal verbinden van de fysieke en digitale wereld. Op dit moment hebben we de volgende vacature:

Vacature ICT Adviseur/Instructeur

+

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om jouw (technische) kennis te delen? En om anderen te helpen met zaken als de computer, de smartphone, het internet enzovoorts beter te begrijpen? Kom dan bij ons werken! Je krijgt daar een gezellig, flexibel, klein en gemotiveerd team aan collega’s voor terug. En niet te vergeten blije klanten door het belangrijke en dankbare werk dat je bij ons kunt doen.

Als ICT instructeur/adviseur ben je bij ons (eind)verantwoordelijk voor hulpvragen van onze klanten, als ook de lessen die wij aanbieden. Kennis op de volgende thema’s is gewenst. Niet alles en niet alles op expert niveau, maar je basiskennis is breed genoeg en bent bereid te leren waar nodig.

– Microsoft Windows (10 en 11)
– Apple MacOS (Mojave 10.14 of nieuwer)
– Google Chrome OS
– Android (9 of nieuwer)
– iOS (12 of nieuwer)
– Microsoft Office/365 (Outlook offline en online, Word, Excel)
– Gmail
– Printers
– Particuliere internetnetwerken
– Videoconferencing systemen

In deze rol ben je het eerste of tweede aanspreekpunt voor cursisten en je helpt bij het oplossen van ICT-problemen bij onze klanten. Dit alles doe je samen met onze technische vrijwilligers. In deze functie is het hebben van een zekere mate van geduld vereist. Wij helpen iedereen met de technologie van nu, maar in het bijzonder mensen die hier meer moeite mee hebben. Dat betekent dus dat je soms wat langer geduld moet betrachten voordat mensen lessen zelfstandig in de praktijk kunnen brengen. Of je bent soms bezig mensen eerst van hun computer/smartphone drempelvrees af te helpen. Technische kennis is bij ons weliswaar belangrijk, maar geduld en waar nodig een warm hart minstens net zo. 

Als ICT instructeur/adviseur bij Senior-Live heb jij de volgende taken en verantwoordelijkheden:

Lesgeven

 • Computercursus Basisvaardigheden (Windows based)
 • Privé computerles

ICT-ondersteuning:

– Ondersteuning op afstand
– Privé computerhulp
– Interne Microsoft 365 infrastructuur
– Technische begeleiding of advies bij onze projecten, in het bijzonder de videobel-projecten zoals Fitness Online (zoom.us) en Taalmaatjes Online (eigen meet.jit.si server)

Deze functie vereist van jou:

 • Dat je geduldig bent
 • Dat je duidelijk kunt communiceren, bij voorkeur ook in ‘Jip & Janneke taal’
 • Dat je in staat bent om zelfstandig oplossingen te zoeken en toe te passen, bijvoorbeeld met Google Zoeken

Wat wij bieden:

– Een prettige, informele werksfeer
– Leuke collega’s, die hetzelfde goede doel voor ogen hebben
– Afwisselende werkzaamheden waaruit veel voldoening te halen valt
– Ruimte en mogelijkheden om je te ontwikkelen
– Marktconform salaris, reiskostenvergoeding en gratis parkeergelegenheid

Uren

 • 16-20 uur per week

Over Senior-Live
Wij zijn een stichting die Almeerders helpt met de technologie van nu. Daarnaast proberen wij slimme digitale oplossingen in de stad te realiseren en bij te dragen aan effectief beleid bij de ontwikkelingen op dat gebied. Wij zijn een klein, divers en hecht team. Onze stichting staat voor veel vrijheid en flexibiliteit, maar ook voor een groot verantwoordelijkheidsgevoel in ons gezamenlijk streven om Almere zo goed mogelijk te assisteren bij het optimaal verbinden van de fysieke en digitale wereld.

Enthousiast? Dan horen we graag van je! Voor vragen kun je terecht bij Gijs Roelofsen via 036-737 0422. Sollicitaties ontvangen wij graag via contact@senior-live.nl, o.v.v. ‘Vacature ICT instructeur’.

Vrijwilligersvacatures

Gepensioneerd, werkzoekend of student? Bij ons zijn er allerlei opties om vrijwilligerswerk te doen!

Onze vrijwilligers helpen niet alleen bij onze diensten en activiteiten, maar bijvoorbeeld ook tijdens evenementen en flyer-acties. De mogelijke werkzaamheden binnen Senior-Live zijn dus heel divers! Daarnaast willen we dat het vrijwilligerswerk bij Senior-Live niet alleen waardevol is, maar ook leerzaam en gezellig. Als vrijwilliger ben je daarom onderdeel van een enthousiast en hecht team.

Wil jij jouw talenten en expertise benutten om een verschil te maken in Almere? Meld je dan nu aan! En wanneer je graag aan de slag wil gaan maar geen passende vacature ziet, kijken we graag samen naar de mogelijkheden. Je bent van harte welkom!

Wij werken ook regelmatig samen met re-integratiebureaus; affiniteit met nieuwe technologie, net als een goede beheersing van de Nederlandse taal, zijn van belang voor onze vrijwilligersfuncties. Neem voor meer info gerust contact met ons op via contact@senior-live.nl.

Vrijwilliger Docent Android cursus

+

Voor onze Android cursussen zijn we op zoek naar vrijwillige docenten.

Wat verwachten we van jou?

 • Dat je in staat bent om tablets en smartphones te bedienen die op Android draaien
 • Dat je je weg kunt vinden binnen de diverse versienummers van Android en verschillende apparaten en/ of weet waar je de juiste informatie kunt vinden
 • Dat je informatie op een heldere én enthousiaste manier kunt overbrengen

In deze functie zul je workshops gaan geven aan groepen van maximaal acht personen. Daarnaast ga je op locatie (op kantoor of bij mensen thuis) problemen oplossen die met Android te maken hebben. Een rijbewijs komt daarbij goed van pas.

Het aantal uren zal in overleg worden afgesproken. Er is een reis- en onkostenvergoeding en een verzekering aanwezig voor onze vrijwilligers. Ook goed om te weten: ons kantoor is prima bereikbaar per OV en er is gratis parkeergelegenheid. Enthousiast geworden? Reageer dan hieronder via het inschrijfformulier! We zien je reactie graag tegemoet!

Reageer op deze functie

Vrijwilliger ICT-er (allround)

+

Senior-Live is op zoek naar een vrijwilliger die beschikbaar is als allround ICT’er. Het werk van de ICT’ers bij Senior-Live is zeer divers. Allereerst moeten we uiteraard onze eigen omgeving (Linux en Windows) operationeel houden en doorontwikkelen. Daarnaast geven we verschillende workshops. Verder ondersteunen we inwoners van Almere bij computerproblemen en ontwikkelen en onderhouden we toepassingen waarmee Almeerders op een eenvoudige manier gebruik kunnen (blijven) maken van moderne hulpmiddelen.

Kortom: Wij zoeken een vrijwilliger die ons gaat helpen om de continuïteit van onze organisatie te waarborgen. Een brede (ICT) belangstelling is hiervoor wel noodzakelijk. Lijkt het je leuk om in een kleine organisatie bij te dragen aan de doelstelling van die organisatie, neem dan contact met ons op!

Wat verwachten we van jou?

 • Kennis van/over Linux, Windows en Office 365, Netwerken en Hardware
 • Affiniteit met iOS en Android
 • Affiniteit met lesgeven en het ondersteunen van klanten

Het beschikken over eigen vervoer is gewenst i.v.m. computerhulp aan huis. Het aantal uren zal in overleg worden afgesproken. Er is een reis- en onkostenvergoeding en een verzekering aanwezig voor onze vrijwilligers. Ook goed om te weten: ons kantoor is prima bereikbaar per OV en er is gratis parkeergelegenheid. Enthousiast geworden? Reageer dan hieronder via het inschrijfformulier! We zien je reactie graag tegemoet!

Reageer op deze functie

Stages

Taalmaatjes Online tegen eenzaamheid en ongeletterdheid

+

Senior-Live biedt een digitaal vangnet voor mensen die een afstand tot technologie ervaren. Door onze online en offline activiteiten houden wij inwoners van Almere digitaal bij de les.

Voor een nieuw project in het kader van bestrijding van eenzaamheid onder inwoners van Almere maken wij graag kennis met creatieve studenten die het project mede willen gaan vormgeven en begeleiden. De bedoeling is om deze mensen via innovatieve technologie in contact te brengen met mensen die, om welke reden dan ook, beter Nederlands willen of moeten leren.

Je krijgt in dit project de mogelijkheid mee te denken over het effectief verminderen van sociale problematiek. Wij zoeken drie tot vier PABO (of andere) studenten die in de laatste twee jaar van hun opleiding zitten om mee te denken en, samen met ons, te werken aan dit uitdagende project.

Wij bieden een prettige, informele en dynamische organisatie waar innovatie hoog in het vaandel staat. Enthousiast geworden? Reageer dan hieronder via het inschrijfformulier! We zien je reactie graag tegemoet!

Reageer op deze functie