Vacatures en stages

Vacatures

Wij zijn een stichting die Almeerders helpt met de technologie van nu. Daarnaast proberen wij slimme digitale oplossingen in de stad te realiseren en bij te dragen aan effectief beleid bij de ontwikkelingen op dat gebied. Wij zijn een klein, divers en hecht team. Onze stichting staat voor vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheidsgevoel in ons gezamenlijk streven om Almere zo goed mogelijk te assisteren bij het optimaal verbinden van de fysieke en digitale wereld. Op dit moment hebben we geen vacatures voor betaalde functies.

Vrijwilligersvacatures

Gepensioneerd, werkzoekend of student? Bij ons zijn er allerlei opties om vrijwilligerswerk te doen!

Onze vrijwilligers helpen niet alleen bij onze diensten en activiteiten, maar bijvoorbeeld ook tijdens evenementen en flyer-acties. De mogelijke werkzaamheden binnen Senior-Live zijn dus heel divers! Daarnaast willen we dat het vrijwilligerswerk bij Senior-Live niet alleen waardevol is, maar ook leerzaam en gezellig. Als vrijwilliger ben je daarom onderdeel van een enthousiast en hecht team.

Wil jij jouw talenten en expertise benutten om een verschil te maken in Almere? Meld je dan nu aan! En wanneer je graag aan de slag wil gaan maar geen passende vacature ziet, kijken we graag samen naar de mogelijkheden. Je bent van harte welkom!

Wij werken ook regelmatig samen met re-integratiebureaus; affiniteit met nieuwe technologie, net als een goede beheersing van de Nederlandse taal, zijn van belang voor onze vrijwilligersfuncties. Neem voor meer info gerust contact met ons op via contact@senior-live.nl.

Vrijwilliger Docent Android cursus

+

Voor onze Android cursussen zijn we op zoek naar vrijwillige docenten.

Wat verwachten we van jou?

  • Dat je in staat bent om tablets en smartphones te bedienen die op Android draaien
  • Dat je je weg kunt vinden binnen de diverse versienummers van Android en verschillende apparaten en/ of weet waar je de juiste informatie kunt vinden
  • Dat je informatie op een heldere én enthousiaste manier kunt overbrengen

In deze functie zul je workshops gaan geven aan groepen van maximaal acht personen. Daarnaast ga je op locatie (op kantoor of bij mensen thuis) problemen oplossen die met Android te maken hebben. Een rijbewijs komt daarbij goed van pas.

Het aantal uren zal in overleg worden afgesproken. Er is een reis- en onkostenvergoeding en een verzekering aanwezig voor onze vrijwilligers. Ook goed om te weten: ons kantoor is prima bereikbaar per OV en er is gratis parkeergelegenheid. Enthousiast geworden? Reageer dan hieronder via het inschrijfformulier! We zien je reactie graag tegemoet!

Reageer op deze functie

Vrijwilliger ICT-er (allround)

+

Senior-Live is op zoek naar een vrijwilliger die beschikbaar is als allround ICT’er. Het werk van de ICT’ers bij Senior-Live is zeer divers. Allereerst moeten we uiteraard onze eigen omgeving (Linux en Windows) operationeel houden en doorontwikkelen. Daarnaast geven we verschillende workshops. Verder ondersteunen we inwoners van Almere bij computerproblemen en ontwikkelen en onderhouden we toepassingen waarmee Almeerders op een eenvoudige manier gebruik kunnen (blijven) maken van moderne hulpmiddelen.

Kortom: Wij zoeken een vrijwilliger die ons gaat helpen om de continuïteit van onze organisatie te waarborgen. Een brede (ICT) belangstelling is hiervoor wel noodzakelijk. Lijkt het je leuk om in een kleine organisatie bij te dragen aan de doelstelling van die organisatie, neem dan contact met ons op!

Wat verwachten we van jou?

  • Kennis van/over Linux, Windows en Office 365, Netwerken en Hardware
  • Affiniteit met iOS en Android
  • Affiniteit met lesgeven en het ondersteunen van klanten

Het beschikken over eigen vervoer is gewenst i.v.m. computerhulp aan huis. Het aantal uren zal in overleg worden afgesproken. Er is een reis- en onkostenvergoeding en een verzekering aanwezig voor onze vrijwilligers. Ook goed om te weten: ons kantoor is prima bereikbaar per OV en er is gratis parkeergelegenheid. Enthousiast geworden? Reageer dan hieronder via het inschrijfformulier! We zien je reactie graag tegemoet!

Reageer op deze functie

Stages

Taalmaatjes Online tegen eenzaamheid en ongeletterdheid

+

Senior-Live biedt een digitaal vangnet voor mensen die een afstand tot technologie ervaren. Door onze online en offline activiteiten houden wij inwoners van Almere digitaal bij de les.

Voor een nieuw project in het kader van bestrijding van eenzaamheid onder inwoners van Almere maken wij graag kennis met creatieve studenten die het project mede willen gaan vormgeven en begeleiden. De bedoeling is om deze mensen via innovatieve technologie in contact te brengen met mensen die, om welke reden dan ook, beter Nederlands willen of moeten leren.

Je krijgt in dit project de mogelijkheid mee te denken over het effectief verminderen van sociale problematiek. Wij zoeken drie tot vier PABO (of andere) studenten die in de laatste twee jaar van hun opleiding zitten om mee te denken en, samen met ons, te werken aan dit uitdagende project.

Wij bieden een prettige, informele en dynamische organisatie waar innovatie hoog in het vaandel staat. Enthousiast geworden? Reageer dan hieronder via het inschrijfformulier! We zien je reactie graag tegemoet!

Reageer op deze functie