Vacatures en stages

Vrijwilligersvacatures

Onze vrijwilligers helpen ons bij onze diensten en activiteiten maar ook tijdens bijvoorbeeld evenementen en flyeracties. De mogelijke werkzaamheden binnen Senior-Live zijn heel divers. Op deze pagina lees je meer over alle vacatures die er momenteel zijn. Talent komt bij ons tot bloei.

Wil jij jouw talenten en expertise benutten om een verschil te maken in Almere? Onze (vrijwilligers) vacatures vind je hieronder en zijn daarnaast zichtbaar in de vacaturebank van het VMCA. Ook kan je ons persoonlijk ontmoeten tijdens de vrijwilligersbeurs welke jaarlijks door het VMCA en de Gemeente Almere wordt georganiseerd. Wanneer je graag aan de slag wilt gaan, maar geen passende vacature ziet, dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

Wij streven ernaar het vrijwilligerswerk bij Senior-Live niet alleen waardevol te laten zijn, maar ook leerzaam en gezellig. Als vrijwilliger ben je daarom onderdeel van een enthousiast en hecht team. Je word ondersteund door ons vaste team en daarnaast zijn praktische zaken goed geregeld.

Gepensioneerd, werkzoekend of student? Bij ons zijn er allerlei opties om vrijwilligerswerk te doen. Bovendien werken wij regelmatig samen met re-integratiebureaus voor plaatsingen. Affiniteit met senioren en nieuwe technologie evenals een goede Nederlandse taalvaardigheid zijn van belang voor onze vrijwilligersfuncties.

Vrijwilliger ICT instructeur / adviseur

+

Wil je jouw ICT kennis inzetten om andere te helpen met het oplossen van smartphone, tablet of computerproblemen? Dan is Senior-Live de organisatie waarbij je je thuis zult voelen.

Op ons kantoor is er voldoende ruimte om andere te helpen met computer gerelateerde problemen. In deze rol ben je het aanspreekpunt voor onze cursisten en help je mee met het oplossen van ICT problemen van onze klanten. Vanwege het werken met een oudere doelgroep is er wel een grootte mate van geduld vereist om deze functie in te vullen.

Vaardigheden:
– ICT kennis
– Affiniteit met senioren
– Duidelijke communicatie
– Geduldig
– Goed uit kunnen leggen waar het probleem ligt


Het aantal uren zal in overleg worden afgesproken. Tevens is er een onkostenvergoeding en een verzekering aanwezig voor onze vrijwilligers.

Reageer op deze functie

Youtube vrijwilliger (Montage/Filmen)

+

Voor het maken van leuke filmpjes voor onze website en Social Media zoeken wij een Youtube vrijwilliger. De werkzaamheden bestaan uit: het schrijven van scripts, het filmen en monteren van filmpjes. Het organiseren van draaidagen. Het ondertitelen van filmpjes (voor doven en slechthorenden).

Je bent creatief, sociaal, integer en hebt bij voorkeur affiniteit met senioren als doelgroep. Je hebt kennis van Photoshop en Final Cut Pro X, iMovie of Premiere. Maak je graag filmpjes en lijkt het je leuk om bij een dynamische stichting te werken? Dan zoeken we jou!

Beschikbaarheid is overleg. Reis- en onkosten worden vergoed. De locatie is goed bereikbaar per OV en er is bovendien gratis parkeergelegenheid.

Vaardigheden
Ten eerste creativiteit en affiniteit met senioren. En ten tweede de gave om informatie op een heldere en enthousiaste manier over te brengen.

Reageer op deze functie

Docent Android

+


Je bent in staat om de Android tablet alsmede de smartphone te kunnen bedienen en je kent de in en outs van dit systeem. Je kunt de weg vinden binnen het onderdeel ‘Instellingen’ bij de diverse versienummers van Android en Android apparaten (tablet of smartphone). Goede kennis van de werking van de Apps: opstarten, stoppen (ook wel geforceerd stoppen). Kennis van het installeren en verwijderen op de diverse Android versies en apparaten.

Je hebt affiniteit met senioren en bent in staat om informatie op begrijpelijke wijze uit te leggen. Je zult workshops geven aan groepen van maximaal acht senioren.

Je bent in staat om op locatie (op kantoor of bij senioren aan huis) Android problemen op te lossen (een rijbewijs komt goed van pas, reiskosten worden vergoed).

Ook ben je goed op de hoogte van de diverse Android versies die op dit moment en in de toekomst beschikbaar zijn. Beschikbaarheid in overleg.

Reageer op deze functie

Vacature ICT-er (allround)

+

Senior-live is op zoek naar een vrijwilliger die minimaal twintig uur als een allround ICT-er beschikbaar is. Het werk van de ICT-ers bij Senior-live is zeer divers te noemen. Uiteraard moeten we onze eigen omgeving (Linux en Windows) operationeel houden en doorontwikkelen. Verder geven we diverse workshops. We ondersteunen senioren bij computerproblemen en we ontwikkelen en onderhouden toepassingen waarmee senioren op een eenvoudige manier toch gebruik kunnen maken van de moderne hulpmiddelen, zoals Fitness – Online.

Wij zoeken kortom een vrijwilliger die ons helpt om de continuïteit van onze organisatie te waarborgen. Een brede (ICT) belangstelling is hiervoor wel noodzakelijk. Lijkt het je leuk om in een kleine organisatie bij te dragen aan de doelstelling van die organisatie, lees dan eens verder op onze website of neem contact met ons op.

Het beschikken over eigen vervoer is gewenst i.v.m. computerhulp aan huis (reiskosten worden vergoed).

Vaardigheden:

Linux, Windows, Office 365, Netwerken, Hardware en affiniteit met: IOS, Android, lesgeven en het ondersteunen van klanten.

Reageer op deze functie

Stages

Taalmaatjes Online tegen eenzaamheid en ongeletterdheid

+

Senior-Live biedt een digitaal vangnet voor mensen die een afstand tot technologie ervaren. Door middel van combinaties van online en offline activiteiten houden wij inwoners van Almere digitaal bij de les.

Voor een nieuw project in het kader van eenzaamheid bestrijding bij mensen van 75 jaar en ouder maken wij graag kennis met creatieve studenten die het project mede gaan vormgeven en begeleiden. De bedoeling is om deze senioren via innovatieve technologie in contact te brengen met mensen die, om welke reden dan ook, beter Nederlands willen of moeten leren. Wij bieden een prettige, informele en dynamische organisatie waar innovatie hoog in het vaandel staat.

Je krijgt in dit project de mogelijkheid om mee te denken over het effectief verminderen van sociale problematiek. Wij zoeken drie tot vier PABO (of andere) studenten in de laatste twee jaar van hun opleiding om mee te denken en, samen met ons, te werken aan dit uitdagende project.

Reageer op deze functie