Scootmobiel

Bij Senior-Live kun je gratis een scootmobiel lenen. Dit is handig wanneer je zelf tijdelijk minder goed ter been bent. Maar ook als je bezoek krijgt van vrienden of familie die niet goed kunnen lopen. Een leen scootmobiel geeft je de vrijheid om zelfstandig en onafhankelijk in Almere op pad te gaan, wanneer je maar wil. Je hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente en je hebt ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Korte periode
Wij zijn een uitleenpunt om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en te laten ervaren of een scootmobiel geschikt voor je is. Bij ons is de periode dan ook kort. Heb je een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kun je bij Medipoint een scootmobiel huren. Je kunt een aanvraag doen via de vestiging van Medipoint in Weesp. Bel hiervoor naar (035) 699 32 10. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo.weesp@medipoint.nl

Om een scootmobiel een dag(deel) te gebruiken hoef je alleen maar bij ons op kantoor een formulier in te vullen en een kopie van je legitimatiebewijs af te geven. Indien er een scootmobiel beschikbaar is, dan kan je meteen op pad! Reserveren is ook telefonisch mogelijk via 036- 737 04 22.

Haal-en brengservice
Wil je gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kun je de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van jouw buren je wel even helpen. Is er niemand in jouw directe omgeving beschikbaar? Dan kun je een beroep doen op een vrijwilliger.

Het Burennetwerk van de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA) verzorgt de haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten. Bekijk ook de digitale flyer. Het Burennetwerk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer (036) 534 14 04. Het aanvragen van hulp door een vrijwilliger kan tot uiterlijk drie werkdagen van tevoren. Hoe eerder je de aanvraag doet, hoe groter de kans is dat er een vrijwilliger beschikbaar is.

Schrijf je in!

Kosten

Je kunt de scootmobiel gratis lenen.

Locatie

De scootmobiel kan worden opgehaald bij ons op kantoor, op de Kerkgracht 51 in Almere Haven.

Kosten

Je kunt de scootmobiel gratis lenen.

Locatie

De scootmobiel kan worden opgehaald bij ons op kantoor, op de Kerkgracht 51 in Almere Haven.

Het verhaal van

Rob heeft regelmatig de scootmobiel van Senior-Live in gebruik genomen. Hij heeft hierdoor een stukje van zijn onafhankelijk terug gewonnen!

Lees het verhaal

Meld je aan voor Scootmobiel!

Schrijf je in!

Bekijk ook deze activiteiten eens

Computerhulp (aan huis)

Geheugentraining

Co-creatie

Workshop videobellen voor organisaties