Maak altijd een back-up!

Maak altijd een back-up

Dankzij updates blijven je soft- en hardware veilig en stabiel draaien. Als zulke updates niet plaatsvinden, is een apparaat een makkelijker doelwit voor virussen, malware en spyware. Daarom download ik die updates altijd meteen als ze aangeboden worden. Maar deze keer ging het mis bij de laatste update van windows 10. Kennelijk had Microsoft de update niet goed getest, het verwijdert namelijk bij sommige mensen bestanden. En ik was één van de ongelukkigen…..

Helaas had ik voor de update geen back-up gemaakt van mijn documenten. Mijn foto’s gaan automatisch naar mijn externe schijf, die lopen geen gevaar. Na de update was ik dus een aantal bestanden kwijt waaronder mijn verhaaltjes en notities. Ik kon wel janken!

Natuurlijk heb ik geprobeerd de verloren gegane bestanden terug te halen maar helaas zonder resultaat. Mijn eerste reactie was de PC uit het raam te flikkeren en weer terug gaan naar de ouderwetse methode: pen en papier. Na een nachtje slapen besloot ik toch maar beter op te letten en voor de volgende update een back-up te maken. Het probleem bij Microsoft is inmiddels opgelost maar ik krijg er niet mijn verloren gegane bestanden mee terug helaas, zucht.

Weet u niet zeker of u de update al hebt gekregen? Zo controleert u dit:
Klik op de Startknop.

Klik op Instellingen (pictogram van het tandwiel).

Klik op Bijwerken en beveiliging.

Klik op Geschiedenis van updates weergeven.

U ziet nu de recente updates!

U doet er altijd goed aan een back-up van uw bestanden te maken voordat een grote update plaatsvindt. In het geval van de Oktober 2018 Update van Windows 10 bleek het cruciaal. De update verwijdert soms bestanden. Microsoft werkt aan een verbeterde update en adviseert een al binnengehaalde Oktober-update niet te installeren.

Will houdt van mooie verhalen. En ze opschrijven kan ze heel goed! In de rubriek WILL’S HOEKJE vertelt onze blogger Will over haar dagelijks leven en hoe nieuwe technologie daarin een grote of kleine rol speelt. 

Gerelateerde artikelen