Opgesloten Fietje

Scootmobiel lenen in Almere

Slaapdronken kijk ik op de wekker …hmm 03.04 uur, zelfs voor mij te vroeg. Ik leg mijn hoofd weer neer, ik hoor het weer….gestommel bij de buren daar woont een oude invalide dame en het huis daarnaast staat leeg, ik stap uit bed trek het gordijn een stukje open en gluur de duisternis in. Niks te zien, loop nog even naar het andere raam, nee ook niks te zien. Aandachtig luister ik of ik nog iets hoor, het is doodstil! Bob ligt lekker te knorren en ik wil hem hier niet mee lastig vallen. Ik stap weer in bed en net toen mijn hoofd het kussen raakte hoorde ik het weer, zelfs harder nu, weer het bed uit, met de zaklamp schijn ik naar buiten met het gevolg dat ik zelf helemaal niks meer zie maar evt. inbrekers schrikt het misschien af.

Plotseling is het weer stil en stap ik voor de tweede keer in bed. Nu doe ik geluidstoppers in mijn oren, maar word gek van mn eigen bloedsomloop dus haal ze er maar weer uit. Niet veel later begint het weer ik blijf er even naar luisteren het stopt telkens en dan begint het weer. Vast een deur die staat te klepperen in dat lege huis of zoiets, denk ik (dit om mezelf gerust te stellen) Ik pak mijn Ipodje doe mijn oordoppen in en zet een lekker muziekje op, hiermee sudder ik nog even weg. Om tien voor zeven sta ik op doe de deur naar de trap open alleen Irsa zit op de bovenste tree, Fietje slaapt zeker nog dacht ik. Irsa holt voor mij uit de trap af –  dat doet ze anders nooit, ik moet altijd over haar heen stappen – en rent meteen richting keuken. Nou, nou denk ik, die heeft wel erge honger.

Beneden gekomen hoor ik een zacht gemauw en met een schok kom ik tot de ontdekking dat Fietje in de hal zit opgesloten. Ohhh… wat erg, dat arme beest heeft de hele nacht in de hal opgesloten gezeten. Snel bevrijdt ik haar uit haar benarde positie, ze loopt met opgeheven “hoofd” en staart hoog in de lucht langs me heen naar haar moeder alsof ze wil zeggen “je wordt bedankt”. Ik vergaf haar terstond de ravage in het halletje, dat was mijn straf!

Will houdt van mooie verhalen. En ze opschrijven kan ze heel goed! In de rubriek WILL’S HOEKJE vertelt onze blogger Will over haar dagelijks leven en hoe nieuwe technologie daarin een grote of kleine rol speelt.

Gerelateerde artikelen