Spelletjes voor senioren op de iPad

iTunes is een online winkel waar je van alles kunt vinden om je te vermaken op je iPhone of iPad. Bijvoorbeeld luisteren, lezen, kijken, winkelen, ideeën opdoen en spelletjes spelen. Daarnaast is het ook een programma waarmee je digitale muziek -en videobestanden op je computer kunt ordenen en afspelen.

Steeds meer senioren beschikken over een iPad en/of iPhone, maar welke applicaties zijn juist voor senioren geschikt om te downloaden? Hieronder vindt je een aantal spelletjes die geschikt zijn om te spelen op de iPad. De meeste spelletjes worden door verschillende bedrijven aangeboden op iTunes. De meeste spelletjes zijn gratis, soms moet je een kleine bijdrage betalen.

Spelletjes voor op de iPad

Patience, het doel is om op de vier afleg plekken alle kaarten kwijt te raken in de juiste volgorden van A, 2 t/m 10, Boer, Vrouw en Heer van dezelfde kleur. Op de stapels op het speelveld kun je om en om je kaarten kwijt; zwart en rood in aflopende waarde.

Mahjong, je klikt met de muis 1 keer op een bepaalde steen en daarna klik je op de bijbehorende steen. Je kunt alleen paren maken door op stenen te klikken die vrij liggen. Als een steen niet vrij ligt is het niet mogelijk om een combinatie te maken.

Wordfeud, iedere speler krijgt een zevental letters, die ze mogen gebruiken om woorden op het speelbord te vormen. Je letteraantal wordt automatisch aangevuld, totdat alle letters op zijn. Wanneer het eerste woord gelegd is mag je alleen nog maar woorden op het speelbord leggen die aan de reeds aanwezige letters op het bord gekoppeld kunnen worden. Hoe obscuurder de letter, hoe meer punten het oplevert. Het puntenaantal kan ook nog eens vermeerderd worden door het woord op speciale vakjes neer te leggen, zoals dubbele letterwaarde, triple letterwaarde, dubbel woordwaarde en triple woordwaarde.

Bejeweled, schuif de juwelen op het speelveld zodat er rijtjes van drie juwelen komen te loggen. Bij elke goede combinatie scoor je punten.

Sudoku, een puzzel bestaand uit negen bij negen vakjes die gegroepeerd zijn als negen blokken van drie bij drie vakjes. In de vakjes moeten de cijfers 1 tot en met 9 ingevuld worden op zo’n manier dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen. In een aantal vakjes zijn de cijfers al ingevuld.

Naast de bovengenoemde spelletjes zijn er nog veel meer spelletjes te vinden via iTunes en Google.

Will houdt van mooie verhalen. En ze opschrijven kan ze heel goed! In de rubriek WILL’S HOEKJE vertelt onze blogger Will over haar dagelijks leven en hoe nieuwe technologie daarin een grote of kleine rol speelt.


Voor vragen over de iPad kunt u terecht bij Senior-Live. Voor meer informatie over onze iPad cursus klik hier. 

Als u kleine vragen heeft bent u van harte welkom tijdens ons wekelijkse inloopspreekuur op vrijdag van 10.00 tot 12.30.

Voor overige vragen stuur een e-mail naar helpdesk@senior-live.nl of bel naar de helpdesk op 036- 737 0421.

Gerelateerde artikelen