Blog van Tonnie

Lees je ook zo graag? En ben je het beu om hele dikke boeken steeds vast te moeten houden? Kies dan voor de aanschaf van een e-reader. Ik noem een paar voordelen: Geen kramp meer in je handen bij dikke boeken. Lekker in bed lezen zonder eventueel je partner te storen met een bedlamp. En als je op vakantie gaat hoef je niet met zoveel zware bagage te sjouwen.

Graag vertel ik je meer over het programma Calibre. Met dit programma beheer ik namelijk mijn digitale boekenverzameling en kan ik makkelijk boeken naar mijn e-reader transporteren. De boeken die ik wil lezen verzamel ik op mijn laptop, maar dat kan natuurlijk ook op de gewone desktopcomputer. Daarbij kun je met Calibre heel goed een keuze maken welke boeken je wel en niet op je e-reader wilt zetten. Zelf zet ik er ongeveer 15 boeken op die ik dan eerst helemaal uitlees.

Deze e-boeken dien je wel te kopen en te downloaden. Na het downloaden kun je ze importeren in het Calibre programma. Calibre zelf is eenvoudig te downloaden. Klik hier en kies dan voor Windows of Mac OS. Het is een gratis programma alhoewel de maker een vrijwillige bijdrage vraagt.

Wanneer je belangstelling is gewekt en je meer hulp of uitleg wilt, neem dan contact met ons op.

Ik spreek uit ervaring dat er een wereld voor je open gaat.