Tips van Truus: Maak je eigen cadeau voor de Feestdagen

December, van oudsher de kadootjes maand bij uitstek, is in aantocht. Altijd leuk om te bedenken waar je iemand een plezier mee kunt doen. Eigengemaakte presentjes doen het meestal goed.

Omdat we nu meer tijd zelf moeten invullen door de corona maatregelen, heb ik bedacht om dit jaar voor een aantal dierbaren een kalender op de laptop te maken met foto’s en herinneringen aan dit toch wel heel bijzondere jaar.

Hoe maak je dan zo’n kalender?

Ik heb gekozen voor de laptop omdat het scherm daar groter is als op de telefoon, maar op de telefoon kan het in principe ook.

Er zijn heel gebruikersvriendelijke programma’s (bijvoorbeeld Albelli), waarin je online je soort kalender kunt kiezen en per maand een aantal door jou gewenste foto’s vanaf je telefoon (of laptop) kunt toevoegen. Door de hoge kortingen die vaak worden gegeven, valt de prijs ook nog mee. Kijk op Albelli.nl

Tijdens het maken van de kalender wordt alles online opgeslagen. Als je op een ander moment verder wilt werken, krijg je via het inloggen op de site, weer de beschikking over je daar opgeslagen kalender en kun je verder werken.

Voor mij zijn de donkere maanden altijd het lastigste van het jaar en als ik dan een kalender heb met juist in die maanden foto’s van prachtige alpenweiden, of vrolijk lachende kleinkinderen, word ik weer helemaal blij. 

Nog een leuke tip

Als het jaar voorbij is, kun je de onderrand met de maanden, eraf snijden en dan heb je een leuk fotoboekje overgehouden.

Mocht u het ook een goed idee vinden om zoiets te maken, maar lukt het toch niet helemaal? Aarzel niet om ons om Senior-Live advies te vragen! We helpen je graag een mooie kalender te maken.