Digiwijzer Almere: Digitale hulp voor iedereen binnen handbereik!

Digiwijzer Almere is er voor alle Almeerders die digitale hulp kunnen gebruiken! Via deze wegwijzer kun je bij één loket terecht met al je vragen over het gebruik van de computer, telefoon, tablet en het internet. Handig, omdat één loket natuurlijk makkelijker te vinden is – want het kan soms best lastig zijn om uit te zoeken waar je moet zijn met je vragen over digitale media. 

Krachten gebundeld 
De Digiwijzer is een samenwerking tussen diverse organisaties in Almere die verschillende soorten digitale hulp bieden: Senior-Live, De Nieuwe Bibliotheek, De Schoor, Computerhelpdesk Almere, het Repair Café en het Gilde. We hebben onze krachten gebundeld om zo de beste digitale ondersteuning te kunnen bieden aan alle Almeerders die daar behoefte aan hebben! 

www.digiwijzeralmere.nl 

Gaat het bijvoorbeeld om het repareren van apparatuur? Daarvoor ga je naar het dichtstbijzijnde Repair Café. Zoek je een cursus om computervaardigheden te verbeteren? Dat kan bij ons, Senior-Live, en De Nieuwe Bibliotheek. Voor de inloop kunnen mensen terecht bij Computerhelpdesk Almere, De Nieuwe Bibliotheek en ook bij Senior-Live. En hulp aan huis wordt bijvoorbeeld weer aangeboden door Senior-Live en het Gilde. Klinkt ingewikkeld, maar is het juist niet! Op de website www.digiwijzeralmere.nl staat duidelijk aangegeven wáár Almeerders precies voor wélke vraag moeten zijn. 

‘Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen en meekomen – ook in de digitale wereld’ 

Roelie Bosch, wethouder Onderwijs, Jeugd, Welzijn, Wijkteams, Gezond in Almere en Goud in Almere is enthousiast over deze bundeling van digitale hulp in de stad: “Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen en meekomen. Meekomen in de digitale wereld is daar een groot onderdeel van. Het aanbod van digitale hulp in Almere is groot en veelzijdig, en om in het woud van alle mogelijkheden je weg te kunnen vinden, is Digiwijzer Almere een mooi middel. Het maakt het voor iedereen, jong en oud, mogelijk om op een laagdrempelige manier een passende cursus of andere digitale ondersteuning te vinden.” 

www.digiwijzeralmere.nl 

Gerelateerde artikelen