Tablet voor senioren

Bij Senior-Live houden wij zo veel mogelijk de technische ontwikkelingen voor senioren in de gaten. Als we iets zien wat goed door senioren gebruikt kan worden, dan ondersteunen wij zo’n initiatief en geven hier bekendheid aan. Ditmaal gaat het over een tablet voor senioren. In het kader van het project DigiDoe Mee werken De Schoor en Senior-Live samen om de Compaan te introduceren bij senioren uit Almere.

Het bedrijf Uwcompaan heeft een paar jaar geleden een tablet voor senioren op de markt gebracht die al door veel ouderen en hun mantelzorgers en familie in gebruik is genomen.

Op een standaard tablet raken veel ouderen de weg kwijt omdat de techniek voor ouderen toch vaak ingewikkeld blijkt te zijn. Het bedrijf UwCompaan heeft dit grotendeels opgelost door software op een tablet te zetten die het gebruik enerzijds beperkt, maar het gebruikersgemak voor de gebruiker en familie heel sterk ondersteunt. 

Als ik het belangrijkste kenmerk van de Compaan benoem dan is het dat de gebruiker de weg niet meer kwijt raakt door alle mogelijkheden van een tablet en internet. Er is ook altijd een knop TERUG aanwezig is en dat is best handig.

Voor familie en mantelzorgers is de Compaan ook een zeer nuttig hulpmiddel. Via een portal (internetwebsite) kan je met de gebruiker en zijn of haar apparaat in contact kan komen. Je kan dan bijvoorbeeld informatie op de Compaan zetten, beeldbellen, de agenda en medicijn gebruik bijhouden, foto’s en video’s naar de gebruiker sturen, spelletjes doen en nog veel meer.

De enige beperking is dat de gebruiker Wifi nodig heeft om contact te krijgen met internet.

De Compaan kost geld. De aanschafprijs is €299,00 en het gebruik van de portal €12,95 per maand. Je hebt dan de beschikking over een goed functionerende helpdesk.

Welzijnsorganisatie De Schoor uit Almere heeft een aantal tablets aangeschaft die ingezet worden om gratis kennis te kunnen maken met De Compaan. Als je hiervoor in aanmerking wenst te komen kun je contact opnemen met Mariëtte Alberda (team Ouderenwerk De Schoor) op telefoonnummer: 06 52 42 01 05 of via de mail: malberda@deschoor.nl

Bij vragen over het gebruik van de Compaan kun je ook altijd terecht bij Senior-Live. Dat kan telefonisch of kom langs voor korte of langere vragen. We helpen je graag!

Geschreven door: Sjef Lustig, Office Manager

Gerelateerde artikelen