Fitness Online in Utrecht

In het kader van onze als Living Lab activiteiten vertellen we hier over een bijzonder leuk en interessant project in Utrecht, dat in januari 2020 is afgerond.

Vraag
Hoe krijgen we ouderen, die al gebruik maken van zorg, meer in beweging? Deze vraag stellen Incluzio (“elke buurt een betere buurt”) en de gemeente Utrecht zich. Bij ouderen zelf leeft vooral de behoefte om contacten te leggen.

Innovatieve oplossing
Senior-Live biedt een unieke mogelijkheid om online fit en vitaal te blijven. Iedereen kan thuis vanachter een computer, laptop of tablet deelnemen aan online bewegingssessies in groepsverband. In dit geval betreft het een online fitnessprogramma voor senioren. Vanuit hun huiskamer kunnen zij deelnemen aan fitnessprogramma’s van een half uur.

Hoe werkt het?
Senior-Live gebruikt een online omgeving in Zoom (een soort Skype). Deelnemers aan een sessie loggen in, evenals de docent. Zij kunnen elkaar zien en horen. Op aanwijzing van de docent voeren de ouderen oefeningen uit en krijgen zij persoonlijk advies en ondersteuning. Voorwaarden zijn digitaal vaardige deelnemers en beschikbare computer en goede wifi verbinding. Senior-Live biedt activiteiten die niet alleen gericht zijn op fitheid en bewegen maar ook op gezelligheid. De kennis en ervaring komt van pas om senioren elkaar laagdrempelig te laten ontmoeten in combinatie met bewegen.

Meer informatie is te vinden op de website van Uzelf.

Deze content is niet beschibaar omdat je niet hebt ingestemd met het plaatsen van social media cookies. Klik hier om je instellingen te wijzingen.