Neeeeeeen Facebookgroepen

Vaak hoor je de mensen om mij heen zeggen: “ Neeeeen Facebook, daar wil ik geen gebruik van maken.” Dat komt, denk ik, omdat heel veel mensen Facebook alleen gebruiken om nieuwtjes en foto’s te delen. Toch zijn er veel meer mogelijkheden waar je wellicht niet van op de hoogte was. Met mijn verhaal wil ik mijn ervaringen delen over de hobbygroepen waarbij ik mij heb aangesloten.

Borduurhobby
Het begon met mijn borduurhobby, Ik maak graag grote werken van zestig bij zestig centimeter. Via via kreeg ik de tip om eens te gaan kijken naar borduurgroepen. Er zijn een hoop besloten groepen, waar je je eerst voor moet aanmelden en vervolgens door de beheerder wordt bepaald of je toegang krijgt. Dit wordt vooral gedaan om de commercie buiten de groep te houden. Natuurlijk zijn er ook regels waar je je aan moet houden, maar die zijn per groep verschillend. Een aantal groepen kan je wel zo lid van worden.

De beste spullen
Een hele nieuwe wereld ging er voor mij open. Er werden werken getoond in alle fases. Van begin-, tussen- en eindresultaten. Dat werkte voor mij erg inspirerend. Ook leerde ik de adressen kennen van de goedkoopste DMC garens, de beste borduurlinnen en leukste handwerkwinkels in Nederland en België.

Het lijstje werd steeds langer en langer qua groepen waar ik aan deelnam. Zo was er een Australische groep waarmee er een jaarproject werd gemaakt. Er is één ontwerp waarvan er elke maand een deel van het patroon werd vrijgegeven. Als je zag wat voor verschillende, maar toch prachtige ontwerpen tot stand kwamen. Geweldig!

Borduurgroepen op Facebook

 • Naam groep:                                          Aantal leden:
 • Borduren in kruissteek                              1636
 • Passie voor borduren                                 4136
 • Simone’s borduurvriendinnen                 2273
 • Borduurmutsen                                           1190
 • Linen and Treads Mystery sample          5997

Naaien met tricot
Een van mijn andere hobby’s is naaien met tricot. En warempel daar bestond ook al een groep van. Het aantal websites waar ik mijn stofjes kocht groeide daarmee ook enorm. Ook is het heel verfrissend om de kledingstukken die andere maken te bekijken. Ook kon ik daar al mijn vragen stellen en natuurlijk ook foto’s posten van mijn eigen werk. En van mijn aangeschafte naaimachines…. ook al een groep van! Als je een probleem hebt met je naaimachine hoef je alleen maar een melding van te maken en de oplossingen komen van alle kanten aangevlogen. Deze kwamen direct uit de gebruikersgroep en het waren ook daadwerkelijk oplossingen waar ik wat aan had!

Naaien met tricot groepen op Facebook

Naam van de groep:                               Aantal leden:
Naaien met tricot stof                               6239
Sofilantjes patterns                                   8423
Coverlock eerste hulp                               2758

Amsterdam
Ik ben Amsterdamse van geboorte en blijf eigenlijk altijd wel geïnteresseerd in deze stad. Er zijn een heleboel groepen waarbij er een levendige groep mensen actief is. Ik ben zelf ook lid van vier groepen die elk wel erg verschillend zijn van elkaar. De reacties onder de foto’s of de herinneringen van de leden zijn heerlijk om te lezen en toch vaak erg herkenbaar.

Amsterdam groepen op Facebook

 • Naam van de groep:                               Aantal leden:
 • Onze Spaarndammerbuurt                      1322
 • A’dam gezien in oude ansichten             2547
 • FaceA’dam heden en verleden vol         
  herinneringen 26556
 • A’dam nostalgisch                                      20135

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt. Voor al jullie hobby’s zijn er dus Facebookgroepen te vinden. Veel plezier met Facebook en wanneer je hulp nodig hebt kun je mij bereiken via Senior-Live.

Groetjes,

Tonnie

Gerelateerde artikelen