Actueel testament en levenstestament

‘Wie dan leeft, wie dan zorgt’, wordt weleens gezegd. Toch kan het leven van een achterblijvende partner na een overlijden los van alle verdriet en rouw, door het ontbreken van een testament op een regelrecht drama uitlopen. Door diverse wetswijzigingen in de afgelopen decennia, is het vaak onduidelijk hoe het erfrecht nu eigenlijk wettelijk is geregeld. “Met het opstellen van een testament, weten mensen vooraf al precies hoe het is en waar ze aan toe zijn wanneer een dierbare wegvalt.

En nadenken of praten over een testament is ook niet de leukste bezigheid die je kunt bedenken, dus schuiven ze het opstellen van een testament voor zich uit. Soms té ver.”

Erfrechtplan heeft daarom in samenwerking met een groot aantal gerenommeerde notariskantoren een laagdrempelige service ontwikkeld, waarbij op heel persoonlijke wijze een testament kan worden opgesteld. Bovendien blijven de totale kosten inzichtelijk en relatief laag.

Naast een gewoon testament, dat pas na een overlijden in werking treed, kan ook een levenstestament familiedrama’s voorkomen.

“Stel, één van de twee partners wordt wilsonbekwaam, dan is het niet vanzelfsprekend dat de ander zonder meer kan beschikken en beslissen over de (gezamenlijke) eigendommen. Het is daarom verstandig om bij leven een volmacht vast te laten leggen in een levenstestament. Is dat niet het geval, dan zal het er in de praktijk op uitdraaien dat de partner van iemand die bijvoorbeeld door ziekte wilsonbekwaam is geworden ineens voor alledaagse zaken bij de rechter om toestemming moet vragen.”

Na afloop van de informatieavond is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer:
Tijdstip:

Waar:
Aanmelden:Toegang:

Spreker:

  • Donderdag 21 november 2019
  • 19.00 uur inloop – 19.30 uur aanvang
  • Parkhuys Almere
  • Telefonisch: 036 – 535 44 44 E-mail: secretariaat@parkhuysalmere.nl
  • Gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Lenny Vlek (Erfrechtplan)

Bunuellaan 1, 1325 PP Almere
Telefoon: 036 – 535 44 44
E-mail: secretariaat@parkhuysalmere.nl
Twitter: @Almere
Facebook: ParkhuysAlmere.nl
Website: www.parkhuysalmere.nl
Donatie: NL 37 RABO 0321372417