Koningin Máxima en burgemeester van der Loo op bezoek

Op woensdag 24 januari is het zover. Koningin Máxima en burgemeester Hein van der Loo bezoeken Senior-Live. Het programma ziet er als volgt uit: Koningin Máxima en burgemeester van der Loo sluiten eerst aan bij het beantwoorden van vragen over het werken met digitale apparatuur. Daarna spreken zij met medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van Senior-Live over het belang van computerhulp en over het aanbod van cursussen en andere activiteiten om de participatie van ouderen te bevorderen.

Hoe verloopt het bezoek?
Maxima wordt door directeur Gijs Roelofsen hartelijk bij de deur ontvangen.

Foto: Lex Beers

Dan is het tijd voor de hulpvraag. Hierin stelt senior Karien Bos vragen en kijkt koningin Máxima mee hoe onze ICT adviseur Mark deze vragen behandelt en beantwoordt.

Vervolgens verplaatsen de burgemeester en de koningin zich naar de workshopruimte. Daar zijn aanwezig Maria Zaal, de oprichter van stichting HierTV, vrijwilliger Truus en senioren Naris en Ineke. Er ontstaat een levendig en geanimeerd gesprek. Truus geeft aan: Je hebt niet alleen een traplift nodig om te blijven functioneren. Ineke en Naris vertellen: als je vastloopt met de computer of het telefoon, is het heel fijn dat je ergens binnen kan lopen zoals bij Senior-Live en persoonlijk wordt geholpen.”

“Burgemeester Hein van der Loo kijkt terug op een geslaagd bezoek. “De koningin verwoordde het heel treffend toen zij zei dat de wereld door het internet aan de ene kant veel groter wordt, maar als je daar niet in meekan wordt je wereld juist kleiner. En dan ligt eenzaamheid op de loer”, aldus Van der Loo. “We hebben de koningin een heleboel mooie initiatieven laten zien waarmee we dat kunnen voorkomen. Met haar bezoek heeft ze bovendien mensen bij elkaar gebracht, door met hen aan tafel in gesprek te gaan.”, aldus staat opgetekend in Almere Deze Week.

Foto: Lex Beers

En dan is het alweer tijd om te gaan. Het bezoek is voorbij. Voordat onze bijzondere gasten vertrekken heeft Gijs nog een leuke verrassing. Hij heeft een cadeauvoucher voor computerhulp, die koningin Máxima aan haar schoonmoeder kan geven, voor haar aankomende verjaardag! Maxima vindt dit een schitterende geste en is er ontzettend blij mee!

Foto: Lex Beers

Dan verlaat het gezelschap Senior-Live. De groep maakt zich op om ook naar Corrosia te gaan, voor het maken van de groepsfoto. Hier geeft Máxima nog een spontane afscheidsspeech waarin ze iedereen bedankt. Dan is het tijd voor de laatste foto’s en het uitzwaaien van Hare Majesteit Koningin Máxima.

groepsfoto met HM Maxima. Feenstra fotografie