Computerhelpdesk de ‘Computer Inloop’ de Wierden en de Laren

In het activiteitencentrum de Aquamarijn, zijn vrijwilligers actief die, net als bij Senior-Live, senioren helpen met computerproblemen. De vrijwilligers van de ‘Computer Inloop’ vertellen enthousiast over hun ondersteuning aan senioren. Al voor 2010 is deze ondersteuning begonnen in het buurtcentrum de Wierden. Twee jaar geleden moesten zij verhuizen en zijn toen in het activiteitencentrum de Aquamarijn terecht gekomen.

De ondersteuning die zij leveren is erg divers en gratis. Er wordt niet alleen geholpen met computerproblemen, ook worden er computerlessen gegeven. Tevens wordt geholpen met het invullen van formulieren en of het opzoeken van formulieren, die mensen nodig kunnen hebben bij de gemeente of overheidsinstellingen. Dit kan bij de ouderen thuis, maar ook in activiteitencentrum Aquamarijn uitgevoerd worden.

Aangezien één van de vrijwilligers ook belastingadviseur is, kan er ook geholpen worden met het invullen van belastinggegevens. Ook is er een medewerker aanwezig die al meer dan dertig jaar ervaring heeft op het gebied van computerproblemen. Andere vrijwilligers hebben weer meer verstand van Android mobieltjes of tablets.

De vrijwilligers vertellen enthousiast dat geen probleem te gek is. Ze garanderen niet altijd dat alles opgelost wordt, maar ze zullen het zeker proberen.

De vrijwilligers zijn altijd in Aquamarijn aanwezig op donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur.

De vrijwilligers geven aan dat er best nog wel wat meer mensen geholpen kunnen worden, dus kom gerust op de donderdag langs!!

Contactgegevens
Activiteitencentrum Aquamarijn is te vinden op de Meerveldstraat 4-6, 1359 HM in Almere-Haven. (Dit is tegen over de AH).

Voor meer informatie kan er overdag gebeld worden met 036-5404993. Je krijgt dan Linda aan de telefoon en zij zal je verder helpen.

Gerelateerde artikelen