Fiets de wereld over op de Google Fiets

HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google Fiets. De deelnemer gaat op de fiets zitten en geeft op waar hij of zij heen wil fietsen. Dat kan overal ter wereld zijn.

Bezoek de hele wereld vanuit het pand van Senior-Live. (Foto: aangeleverd)
Google heeft een belangrijk deel van de wereld in beeld gebracht door er met camerawagens doorheen te rijden en alles op te nemen. Een opnameproces dat nog steeds gaande is. 
Tom is een medewerker van het fietsteam. “Mensen willen graag hun geboorteplaats zien of de plaats waar ze opgroeiden. Ook de toekomstige vakantieplaats is populair bij de deelnemers. Een mevrouw wilde naar Zuid-Afrika, naar een dorpje bij Kaapstad waar haar dochter woont en ze recentelijk op vakantie was. Ze fietste precies buiten de hekken van de boerderij van haar dochter, wat haar zichtbaar emotioneerde. Een oudere meneer fietste naar zijn vakantieadres in Valencia. Toen hij het hotel zag waar hij met zijn kinderen gelogeerd had was hij helemaal enthousiast en kwamen er leuke herinneringen boven. Een deelneemster was razend enthousiast toen ze in haar oude woonplaats fietste en haar geboortehuis zag, haar oude stad en de kerk waar ze gedoopt was.” 
De Google Fiets is dus een leuk uitstapje om een nostalgische plek te bezoeken of om juist iets geheel nieuws te ontdekken. 
Woensdag fietsdag. Op woensdagmiddag biedt Senior-Live van 11.30 tot 13.30 uur het Google Fiets-arrangement aan. Voor 5 euro krijgen deelnemers koffie, zelfgebakken taart en vijftien minuten fietsen naar een locatie naar keuze. De Google Fiets kan ook op locatie komen, zoals bij woonvormen voor senioren, verpleeghuizen of buurthuizen. 
Meer informatie: www.senior-live.nl/activiteiten/googlefiets of 036-7370422.

Dit artikel is afkomstig van de website van Almere Deze Week. Datum van plaatsing: 13 december 2017 – 11:03 Lees hier het oorspronkelijke artikel.  

Gerelateerde artikelen