Gezellig samen fitnessen vanuit je eigen huis

Na de persconferentie van premier Rutte is het besef bij nog meer mensen, nog steviger ingedaald: Corona heeft een impact op het dagelijks leven van vele mensen. Steeds meer mensen werken thuis of mensen met een kwetsbare gezondheid zoals oudere mensen zeggen hun activiteiten af. En dan is het een stuk lastiger om contact te houden.

Gelukkig is er steeds meer technologie die hierin een rol kan spelen. Alleen is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om hiermee om te gaan. Daarom biedt Senior-Live cursussen en workshops aan om mensen de technologie van nu te laten begrijpen maar vooral zelf te laten gebruiken! Elke week organiseert Senior-Live bovendien Fitness Online. Dat is Nederland in Beweging, het beweegprogramma op televisie, maar dan interactief, in een gezellige groep en onder begeleiding van een professionele docent.

Over Fitness Online

Mira, de docent vertelt: “We willen mensen die wat moeilijker te been zijn de gelegenheid bieden om te bewegen, onder professionele begeleiding. Dat doen we door middel van videobellen, waardoor we meteen interactie hebben met de mensen. We zien dat het goed en veilig gebeurt en het is ook heel laagdrempelig.”

De les wordt gegeven door middel van videobellen. Dat is dus bellen met beeld erbij. Een bekend voorbeeld is Skype. Voor videobellen heb je een laptop of tablet en een internetverbinding.

De 82 jarige Ineke Pessel uit Almere volgt thuis deze online fitness les. Ze heeft daar baat bij. Ineke: “Ja dat denk ik wel. Het is bijvoorbeeld goed voor het trainen van mijn evenwicht, want als je ouder wordt dan val je sneller en dat wil ik natuurlijk voorkomen.”

Het directe contact is het succes van deze online les. Ineke vindt het prettig om dit thuis te kunnen doen. “Het heeft met het weer te maken ook. Als het regent fiets ik niet en dan moet ik toch een stuk lopen naar de bus. Dat vind ik niet fijn. Dus dan is zo’n online fitness les een hele fijne manier om te bewegen.”

Doe nu mee!

In deze onzekere tijden wil Senior-Live Almeerders een hart onder de riem steken. Zolang de richtlijnen vanuit het kabinet gelden, bieden wij voor iedereen Fitness Online gratis aan! De lessen zijn op maandagochtend van 9.30 tot 10.00 en donderdag van 11.30 tot 12.00. 

Andere vragen?

Het team van Senior-Live staat klaar om telefonische ondersteuning te bieden bij technische problemen. Momenteel kunnen we namelijk geen huisbezoeken doen of mensen op ons kantoor ontvangen. Ook helpen we graag bij het installeren van Skype, Facetime of Google Hangouts om contact te kunnen houden met je omgeving.

Wil je meedoen aan deze bijzondere en gezellige fitness?
Meld je aan en we zien je graag bij de les!

Voor meer informatie kijk op: www.senior-live.nl/fitnessonline of bel naar 036 – 737 04 22.