Senior-Live is digitaal niet gesloten!

In verband met de landelijke richtlijnen vanuit het kabinet is Senior-Live fysiek gesloten. Alle afspraken en activiteiten worden afgezegd. Zodra het mogelijk is zullen we weer opengaan. Maar onze digitale activiteiten gaan sowieso door. Want juist nu kan de digitale wereld ons allemaal van dienst zijn!

Hoe ziet ons aanbod er de komende tijd uit?


Hulp bij computer/tablet/smartphone/internet vragen of problemen
We bieden graag telefonische ondersteuning bij technische vragen. Spreek gerust onze voicemail in en wij zorgen dat je door de juiste Senior-Live collega wordt teruggebeld. Ons telefoonnummer is 036 – 737 04 22. 

Assistentie bij het installeren en omgaan met videobel applicaties
We helpen graag met het installeren en leren omgaan met videobellen. Dat is zoals het woord al zegt, bellen met beeld erbij. Een bekend voorbeeld is Skype. Voor videobellen heb je een tablet, computer of smartphone met een camera nodig en internet. Met behulp van videobellen, zoals Google Hangouts, WhatsApp, FaceTime, WeChat, Facebook, Skype en Zoom kun je toch nog contact houden met je omgeving.

Blijf in beweging met Fitness Online
We organiseren twee keer per week een super gezellige beweegles onder begeleiding van een professionele docent waar deelnemers vanuit huis aan kunnen meedoen. Door middel van videobellen kan de docent iedereen zien en persoonlijke aanwijzingen geven.In deze vreemde tijden wil Senior-Live Almeerders een hart onder de riem steken. Zolang de algehele richtlijnen vanuit het kabinet gelden, bieden wij voor iedereen Fitness Online gratis aan! De lessen worden gehouden op maandagochtend van 9.30 tot 10.00 en donderdag van 11.30 tot 12.00. Klik hier om je aan te melden.

Leer nieuwe mensen kennen. Help een ander. Doe mee met ons project Koffietijd Online – Taalmaatjes
In het project Koffietijd Online – Taalmaatjes worden Taalstudenten gekoppeld aan Taalmaatjes op een vernieuwende manier. Na de gezamenlijke kennismaking voeren Taalstudenten en Taalmaatjes één op één online een gesprek middels videobellen. Vanwege de sluiting van Senior-Live zal de eerste kennismakingsbijeenkomst online gehouden worden. Zodra het kan organiseren we die ook weer bij ons op de Kerkgracht. Ben je geïnteresseerd in dit vernieuwende project? Vind je het leuk om een ander te helpen of wil je oefenen in het voeren van gesprekken in het Nederlands? Meld je dan aan! 

Videobellen wat kun je daar allemaal mee?
We komen veel mooie voorbeelden tegen van hoe mensen het thuisblijven en sociale onthouding invullen. En hoe videobellen daar een rol in kan spelen. Van muziekles op afstand tot yoga en voorlezen. We houden op Facebook een verzameling bij van deze pareltjes waar wij heel blij van worden. Heb je zelf een mooi voorbeeld? Deel het met ons! 

Ook zijn we actief bezig met het uitwerken van manieren waarop de digitale mogelijkheden van meerwaarde kunnen zijn en kijken we naar mooie initiatieven die overal ontstaan. Houd de website dus in de gaten om dit nieuws te volgen.

We wensen iedereen het beste de komende tijd. Let goed op jezelf en op elkaar!