Over mij

Mijn naam is Wishaal Baladien. Ik ben 28 jaar oud, woonachtig in Almere en toegepast gerontoloog (TG’er) in opleiding.

Ouderen hebben mij vanwege hun rijke levensverhalen, ervaringen en kennis altijd geïnteresseerd. Daarnaast hebben zij voor een groot deel de samenleving opgebouwd. Ik zou graag iets voor hen willen terugdoen. Als ik daarmee ook de kost kan verdienen, dan is dat mooi meegenomen. Dat is ook precies de reden waarom ik voor de opleiding Toegepaste Gerontologie had gekozen. Het mooie aan de TG-opleiding vind ik dat je breed wordt opgeleid, doordat vrijwel alle belangrijke aspecten uit het leven van ouderen aan bod komen. Hierdoor kun je een brede visie ontwikkelen en in het werkveld op verschillende gebieden terecht.

Wat mij in mijn beleving uniek maakt als toegepast gerontoloog is dat ik een ICT-achtergrond heb. Naast de kennis over ouderen die ik tijdens mijn studie heb vergaard, heb ik ook werkervaring opgedaan met deze doelgroep. Zo heb ik in het verleden de functie van docent bekleed bij een re-integratiebureau, genaamd Werk voor Morgen, op het gebied van computervaardigheden. Hierbij ging het voornamelijk om het doceren van deze vaardigheden aan ouderen die ‘opnieuw’ aan de arbeidsmarkt wilden deelnemen én zich wilden verdiepen in de ‘nieuwe digitale wereld’ waarin veel mogelijkheden en kansen lagen om weer spoedig aan een nieuwe baan te beginnen middels (bij)scholing.

Enkele weken geleden las ik een artikel op Nu.nl, waarin stond dat één derde ouderen thuis woont met beperkingen. Deze groep heeft moeite met de dagelijkse handelingen in huis. Zij hebben voornamelijk problemen met traplopen en het doen van zwaar huishoudelijk werk. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS. Uit deze enquête blijkt dus dat de gezondheid van veel zelfstandige ouderen niet optimaal is en dat deze alleen maar drastischer achteruit gaat. Met andere woorden is er in mijn optiek veel behoefte aan het verbeteren van de levenskwaliteit/leefstijl van ouderen waardoor zij langer onafhankelijk en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en functioneren. Graag zou ik middels mijn kennis en vaardigheden willen inspelen op de behoeften van deze doelgroep door mezelf te specialiseren in de adviespraktijk op het gebied van gezondheid.

Gerelateerde artikelen