Campingverhalen

Het was augustus 1988 toen wij de eerste keer het erf van de boerencamping op kwamen rijden. Van mijn toenmalige collega had ik vernomen dat zij een zeer geschikte camping voor ons wist in Frankrijk. Een zeer eenvoudige camping met weinig faciliteiten. Dat paste precies bij ons! Wij werden dus snel lid van de Stichting Vrije Recreatie waar deze camping bij was aangesloten. Dit was tevens de eerste keer dat wij met z’n tweeën op vakantie waren met onze nieuwe vouwwagen Paradiso.

Al turend bij aankomst viel ons direct op dat er een hoop witte kakelende kippen over het erf liepen. Daardoor was het uit den boze om hard te rijden op het erf. We gingen het terrein op en het enige wat wij in eerste instantie dachten was, wat is het hier een zooitje!

Na het passeren van de kippen en bende werden wij benaderd door een man en vrouw die ons allerhartelijkst verwelkomden. Wij kregen een bakje koffie voorgeschoteld, met de vraag of wij een goede reis hebben gehad. Er liepen wat kindertjes rond in de keuken en er zat er eentje warempel in de kinderstoel. Na de koffie zei Sam, de boer: “zoek maar een mooi stukje grond uit hier aan het einde van de weg. Er is vast wel ergens een plekje.” Vol verbazing zagen wij een veld zo groot als wel 4 voetbalvelden voor ons liggen. We kozen de mooiste en leukste plaats. Dit was ook niet zo moeilijk, omdat wij helemaal zelfvoorzienend waren met de elektra van de auto.


Douchen en WC gebruik was in een wit gebouwtje dat op het erf lag. Er liepen ook wat biggetjes knorrend rond. Douchen gebeurde dan ook nooit alleen. Daar stond ik dan, heerlijk te genieten van het schone water, toen er plotseling een biggetje bij mij onder de douche kwam staan. De deur stond erg hoog van de grond en daardoor kon het vriendelijke knorrende beestje mijn douchehokje binnenlopen. Dit was echt een ervaring om nooit te vergeten.

Na deze eerste kennismaking met Camping Le Bois Girailt volgden er nog vele jaren van een heerlijk ontspannen gevoel en lekker gespetter in het water op deze boerencamping. We beleven elk jaar wel weer leuke avonturen en wellicht zal ik hier in de toekomst nog meer verhalen over delen.

Inmiddels is de camping flink gegroeid, het sanitair is flink verbeterd en er is zelfs een zwembad bijgekomen. Er zijn tegenwoordig zelfs vakantiehuisjes te huur, maar wij houden het lekker zelfvoorzienend!

Groetjes,
Tonnie

Gerelateerde artikelen