Kampeerbelevenissen op camping Bois Girault in Arrabloy

21 Juni is de langste dag van het jaar en daar hoort natuurlijk ook een feest bij. Op diezelfde dag vindt er in de avond het Fête la Musique festival plaats in het stadje Gien. Deze stad ligt aan de rivier de Loire en is vooral bekend vanwege de aardewerkfabriek, maar op deze avond staat de stad in het teken van muziek.

Een aantal jaar geleden vond Sam, de eigenaar van camping Bois Girault, het leuk om eens samen met een aantal campinggasten een koor te vormen om daar ook eens iets te gaan zingen. Lekker samen zingen was al enige tijd vaste prik, want ’s avonds kwam er vaak een accordeonist die wat speelde en dan kwamen er altijd een groepje mensen zingen op de melodie. Toen de knoop eenmaal werd doorgehakt dat we een koor zouden vormen gingen wij ons ook daar naar gedragen. Gedurende een periode van 7 dagen voorafgaand ons ‘optreden’ oefenden wij gezamenlijk tijdens het borreluurtje.

Bijna alle liedjes zijn wel Nederlandstalig, bestaand uit een repertoire van onder andere:

De klok van Arnemuiden, Kleine café aan de haven en Amsterdam medley .

Elk jaar herhaalde zich dat en de groep werd steeds maar groter en groter. Zo groot zelfs dat er een dirigent bij kwam en er werden zelfs speciale boekjes gemaakt met de tekst van onze liedjes. De tocht naar Gien is ook altijd een bijzondere ervaring, want wij gaan als groep met de fiets naar onze bestemming. In 2018 waren dit zelfs meer dan 80 fietsers! Een campinggast van Bois Girault maakte hier ook een leuk filmpje van:

Je hoeft slechts een blik te werpen op ons als groep en je weet meteen dat wij ons vermaken. En ieder jaar met verschillende mensen! Aangezien wij dit al een flink aantal jaartjes doen komen er ook steeds meer mensen van buiten de camping kijken bij ons optreden. Wij haalden er zelfs de lokale krant mee!

Gerelateerde artikelen