Ouderen weer fit na inspiratiedag

HAVEN CENTRUM – Senior Live, De Schoor en woonzorgcentrum De Overloop organiseren donderdag 22 september, tijdens Nationale Sportweek 2016, een inspiratiedag voor ouderen. Eén van de onderdelen is de ‘Tour du Havre’, waarbij deelnemers vanaf de Kerkgracht een uitgezette route volgen door Haven met een vervoermiddel naar keuze.

De Lopifit fiets is één van de te kiezen vervoermiddelen voor de ‘Tour du Havre’, een tochtje voor senioren door het centrum van Almere Haven. (Foto: Senior Live)
Deze dag bestaat uit een ochtendprogramma voor professionals en een middagprogramma voor senioren. Het middagprogramma begint om 13.00 uur.
Bij diverse tussenstops ontvangen deelnemers een stempel. Met een volle stempelkaart maken deelnemers kans op leuke prijzen. Verder zijn er mini-workshops geheugen-smoothies en geheugenkoekjes maken en kunnen bezoekers ‘Fit op de foto’. Dat is een professionele fotosessie met sportattributen van vroeger en nu. 
Als feestelijke afsluiting van het middaggedeelte, rond 17.00 uur, verzorgt Stichting Rolstoeldansen Nederland een interactieve voorstelling voor de senioren.
Deelname aan deze inspiratiedag is gratis. Locaties zijn bij Senior Live – Studio 51 (Kerkgracht 51), The Green Story Café (Kerkgracht 41) en woonzorgcentrum De Overloop (Boogstraat 1). Voor meer informatie en het volledige programma: www.senior-live.nl en www.sporthaven.nl Meer informatie via 036-7370422.

Dit artikel is afkomstig van de website van Almere deze Week. Datum van plaatsing: 20 september 2016 – 12:20  Lees hier het oorspronkelijke artikel 

Gerelateerde artikelen