Wat weet u van ergonomie?

Een goede houding en de juiste spullen zijn ontzettend belangrijk. Ergonomie speelt hier een grote rol over, maar wat weet jij eigenlijk van ergonomie?
Wil je lekker aan de slag met je computer, maar hier geen klachten aan ervaren? Lees dan snel verder!

Toetsenbord
Leg je toetsenbord aan de rand van je bureau, naar je middel toe. Dit is de makkelijkste manier om veel klachten te voorkomen. Je krijgt hierdoor een natuurlijke houding waarbij de schouders ontspannen. Om ervoor te zorgen dat het toetsenbord blijft liggen kan je polssteun gebruiken. Ben je niet bekend met een polssteun dan kan je altijd bij de computerwinkel vragen of je er één mag proberen.

Bureaustoel
Zit rechtop in je bureaustoel. Zorg ervoor dat je rug rechtop tegen de rugleuning van de stoel zit. Wanneer je niet met uw voeten plat op de grond kunt komen, schuif je het zitvlak van de stoel naar voren. Dit komt de houding ten goede en zorgt voor veel druk op de onderkant van de rug.

Muis
Het voorwerp wat je het meest gebruikt bij een computer is de muis. Een standaard meegeleverde muis zorgt ervoor dat de elleboog naar buiten staat, waardoor de arm onnodig gespannen wordt. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een ergonomische muis is de arm veel beter in staat om te ontspannen. Je kunt hiervoor vaak een proefpakket aanvragen bij de verkoper.

Neem klachten serieus
Merk je dat je pijn ervaart in je vingers of nek na een sessie achter de computer? Controleer dan je houding en schaf de juiste spullen aan. Een website als Ergowerken is gespecialiseerd in ergonomische apparatuur. Kijk hiervoor op: www.ergowerken.nl

Als dit verergerd neem dan contact op met je huisarts.

Gerelateerde artikelen