Dé wegwijzer voor senioren van Almere

Vind de juiste richting met de Seniorenwegwijzer Almere! Na enkele goede gesprekken staat Senior-Live nu ook op de radar van de Seniorenwegwijzer Almere. Er zijn een hoop mensen bekend met de websites als Startpagina.nl en de wegwijzer is hier goed mee te vergelijken. Ben je opzoek naar zaken over vervoer, geldzaken, gezondheid, digitale vaardigheden of wil je meedoen aan een leuke activiteit? Dan ben je op het juiste adres op de website van Lindy!

Website Seniorenwegwijzer Almere

Soms wil je echt graag iets ondernemen, maar wordt je eigenlijk ondergesneeuwd door de gigantische wereld van het internet. Dan wil je toch het liefst een overzicht met zoveel mogelijk relevante plekken zoals internetbankieren, uitkering en pensioen, de thuisarts, het ziekenhuis, lokaal vervoer van AllGo, een scootmobiel lenen of echt leren omgaan met een computer, tablet of smartphone.

De website is zeer gebruiksvriendelijk en heeft ook wat weg van het gemakkelijke besturingssysteem van Uw Compaan. Zo zijn ook de wijkteams te vinden op de website, evenals supermarkten, maaltijdservices en vrijwilligerswerk.

Toch kan de digitale wereld een enge wereld lijken, maar dat hoeft helemaal niet. De eerste drempel is het beginnen met een computer, laptop, tablet of zelfs smartphone. En dan zijn wij er om te helpen. Wij hebben een leuk team klaarstaan om iedereen te voorzien van de benodigde kennis.

Hulp is niet altijd op voorhanden en daarom is het wel fijn om extra eigen kennis te hebben. Doordat ons cursussen een tijdsduur hebben van gemiddeld 2 uur hebben wij extra aandacht voor alle behoeften. Tevens vindt er altijd een koffie of thee momentje plaats tussendoor.

Annie tijdens de Computercursus Basisvaardigheden II

Annie heeft onze Computercursus Basisvaardigheden II gevolgd begin 2019 en is nog steeds zeer tevreden met wat ze heeft geleerd. “Een hele leerzame cursus. Al gauw bleek dat de angst voor een computer al heel snel weg was. Dat heel prettig en de sfeer was ook erg leuk door het kleine groepje.” Wanneer er vervolgens werd gevraagd wat er beter kan had Annie haar antwoord snel klaar: “In mijn ogen kon er niet veel beter. Iedereen had zijn eigen niveau en er werd echt goed opgelet of men kon bijblijven. Ik vroeg mijn zus voorheen vaak of zij mij kon helpen met mijn computer, maar dat hoeft niet meer. Ik kan het nu zelf!” Annie heeft zich inmiddels ook aangemeld voor de Androidcursus!

Wil jij graag op een gemakkelijke manier om leren gaan met een computer, tablet of smartphone? Dan heb je tot 2 oktober de tijd om je aan te melden voor zowel de Android als de computercursus. 3 Oktober starten onze cursussen weer en nu hebben wij een heuse Androidcursus toegevoegd aan ons aanbod.

Aanmelden cursussen

Heb jij een leuke plek ontdekt in Almere die echt onmisbaar is voor op de website van de Seniorenwegwijzer? Laat het dan vooral weten op het ‘Tipformulier’.

Gerelateerde artikelen