Tips van Sjef: 2. DigiD

In deze “Tips van Sjef” gaan wij het hebben over DigiD. Communiceren met de overheid wordt tegenwoordig steeds meer digitaal geregeld. In theorie is dit erg handig, omdat daarmee informatiestromen gekanaliseerd worden. Echter is dit in de praktijk voor veel burgers lastig, omdat niet iedereen gewend is om met een computer te werken.

Soms wil de overheid zeker weten dat hij met de juiste persoon communiceert en daarvoor is DigiD ontwikkeld. De gedachte is dat iedere burger een DigiD identificatie aanvraagt en zich daarna altijd op websites met DigiD identificeert. Het spreekt voor zich dat je jouw DigiD-gegevens geheim houdt voor anderen, want anders werkt het niet. Het hele proces om DigiD aan te vragen is lastig, maar ook met het gebruik moet je oppassen, want doe je iets een paar keer fout, dan moet je weer opnieuw een DigiD aanvragen.

DigiD UABC

Er is een website in diverse talen waarop je kan oefenen in het aanvragen en gebruiken van DigiD. Op deze website is veel uitleg te vinden over DigiD en kan je gaan oefenen met het aanvragen en gebruiken van DigiD.
Als je je wilt bekwamen in DigiD dan is deze website een echte aanrader:
https://digid.uabc.nl Zet wel het geluid van je computer aan, want er wordt veel mondeling uitgelegd.

Met vriendelijke groet,

Sjef Lustig

Tips van Sjef: 2. DigiD

Gerelateerde artikelen