Tips van Sjef: september

Het is alweer een flinke poos geleden dat er een Tips van Sjef verscheen, maar ik ben weer terug van weggeweest. Hier zijn mijn handige tips voor op de computer en hopelijk heb je er wat aan!

Voorlezen van mail in outlook

Maak je gebruik van Microsoft Outlook als mailprogramma dan kan je mail ook laten voorlezen. Dit gaat zeer eenvoudig door boven in het menu op start te drukken en vervolgens in de balk ‘voorlezen’ te kiezen. Belangrijk: vergeet niet het geluid van de computer aan te zetten.

Als je ‘voorlezen’ hebt opgestart dan verschijnt er vervolgens een balkje met enkele keuzemogelijkheden zoals: achteruit springen, vooruit springen, stoppen en de leessnelheid aanpassen.

Facebookprofiel verwijderen

De wereld van social media is ontzettend groot, overweldigend en soms ook een beetje veel. Als je de knoop hebt doorgehakt om een website als Facebook definitief te verlaten dan kan je de volgende stappen uitvoeren:

  • Ga naar de website: www.facebook.com/help/delete_account
  • Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Kies vervolgens ‘Mijn account verwijderen’
  • Vul in het invulveld jouw wachtwoord opnieuw in ter bevestiging
  • Zet vervolgens een vinkje voor ‘Ik ben geen robot’ en klik op OK

Jouw Facebook account wordt na 14 dagen permanent verwijderd. Heb je toch spijt en wil je terug naar Facebook? Log dan binnen deze 14 dagen in op het social media kanaal en dan wordt je account weer hersteld.

Windows 10 vergrootglas

Als je wat moeite hebt met het lezen van de kleine lettertjes op het scherm dan zijn er een aantal opties. Een leesbril of computerbril aanschaffen is er 1 van, maar de ander is de optie ‘Vergrootglas’ in Windows 10. Je haalt de optie naar voren door tegelijkertijd op het toetsenbord de ‘Windowstoets’ en ‘+’ in te drukken. Er verschijnt dan ook een balkje om enkele instellingen aan te passen.

Tot de volgende Tips van Sjef,
Sjef Lustig

Gerelateerde artikelen