Windows 7 stopt. Wat nu?

Per 14 januari 2020 stopt Microsoft met de beveiligingsupdates van Windows 7. Dat betekend dat de ondersteuning vanuit Microsoft stopt en de computer niet meer veilig is om te gebruiken. Het is simpelweg niet meer verantwoord om het apparaat te gebruiken. Criminelen kunnen ongezien de computer binnendringen en allerlei kwaads uitspoken.

Wat kan ik hier tegen doen?

Er zijn een aantal opties :
– De computer blijven gebruiken zonder internet.
– Installeer of laat Windows 10 installeren op de computer.
– Schaf een nieuwe computer aan.

De computer blijven gebruiken zonder het internet

Het is mogelijk om de computer te blijven gebruiken, maar dan is het niet meer verantwoord om de computer met het internet te verbinden. E-mailen, surfen op het web, spelletjes doen of internetbankieren, kunnen dan niet op de computer.

Windows 10 installeren

Indien de computer geschikt is voor Windows 10, dan kan er een upgrade uitgevoerd worden. Een Windows 10 Home licentie kost momenteel €145,-. Kom je hier niet uit, dan helpen wij jou graag.

Is de computer nu al vrij traag? Dan is het geen goed idee om een upgrade uit te voeren naar Windows 10. Voor advies is onze Helpdesk maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 17.00 uur op het telefoonnummer 036 – 737 04 21.

Een nieuwe computer kopen

Gaat de pc al een tijdje mee? Duurt het ontiegelijk lang om de computer op te starten en werken de programma’s vrij traag? Dan is het tijd voor een nieuwe computer. Onze ICT adviseurs staan klaar om te helpen een geschikte machine uit te zoeken.

Gerelateerde artikelen