Fitness Online met de Buurtteams Utrecht

In samenwerking met de Buurtteams Utrecht, Hogeschool Utrecht en Uzelf zijn wij met een pilot gestart van Fitness Online. Na een flinke rit richting Utrecht, met een pitstop bij het tankstation voor een broodje, waren wij aangekomen bij ouderencomplex de Rijnenborch. De Buurtteams Utrecht en er stond al een grote partytent in de binnentuin klaar om gevuld te worden met enthousiaste buurtbewoners.

De Buurtteams Utrecht begonnen de deuren af te gaan om mensen naar de partytent toe te trekken, want daar stonden lekkere hapjes klaar en onze nieuwe instructeur Peter op het grote scherm.

Na een snelle lunch en wat gezellig gebrabbel waren wij klaar voor de gezamenlijke proefles van Fitness Online bij de Rijnenborch. Ilona van Buurtteams Utrecht deed eerst een korte voorstelronde aan de bewoners voordat Peter kennis kon maken met de deelnemers. Uiteindelijk waren er 8 personen komen genieten van een lekkere lunch en konden ook kennismaken met Fitness Online.

Eerst was het nog wel een beetje onwennig en was het een aanname van de bewoners dat het ontzettend zwaar zou zijn. Naarmate we een kleine 5 minuten bezig waren, kregen de deelnemers de smaak te pakken en gingen de oefeningen vrij gemakkelijk. Zelfs met een stoel!

Er waren een aantal deelnemers bang dat ze een bepaalde oefening niet konden uitvoeren en dat was ook te zien. Peter stelde ze echter gerust door zelf in te grijpen en aanwijzingen te geven hoe een bepaalde oefeningen op een andere manier uit te voeren was.

Uiteindelijk hebben 4 van de 8 deelnemers zich ingeschreven voor de pilot en gaan wij hier samen een goed vervolg aan geven.

Op naar het volgende succes!

Wil je ook meedoen met Fitness Online van Senior-Live?  Schrijf je dan hier in.

Gerelateerde artikelen