Grandcafé WIJS in Haven officieel geopend

HAVEN CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge opende vorige week donderdag officieel Grandcafé WIJS, een plek voor ouderen die moeilijk zelfstandig op pad kunnen. Ze legde daarvoor het laatste stukje in een mozaïek met het logo. Grandcafé WIJS, gevestigd in buurtcentrum Corrosia, is bijzonder omdat er altijd een wijkverpleegkundige aanwezig is die de nodigde medische zorg kan verlenen.

Wethouder Froukje de Jonge legt de laatste steen in het mozaïek van Grandcafé WIJS. Links Anne Marie Geneugelijk, manager wijk en welzijn bij De Schoor en rechts projectcoördinator Linda Feller. (Foto: Fred Rotgans)


Voorafgaand aan de opening was er een open middag en werd in het kader van de Boekenweek voorgelezen door de teammanager van de bibliotheek Haven. Verder was er een rondleiding door de Expositie van Corrosia, gaf Bart Helderman van Senior-live een introductie op de tablet en Mienke Palte een creatieve workshop. 
Grandcafé WIJS is een initiatief van De Schoor in samenwerking met De Zorggroep en is maandag- en donderdagmiddag geopend in buurtcentrum Corrosia aan de Markt 39. Ouderen schuiven, al dan niet met mantelzorger, aan tafel voor een lunch waarna ze samen activiteiten ondernemen: een bordspelletje doen, knutselen, een rondleiding door de dan lopende expositie bij Cultureel Centrum Corrosia, een les volgen over het gebruik van een iPad of tablet.Wijkverpleegkundige


Uitgangspunt van het initiatief is dat het ‘sociale domein’ en de gezondheidszorg samenwerkt. Projectcoördinator Linda Feller: “Uit gesprekken die wijkverpleegkundigen hadden met ouderen, bleek dat ouderen vaak wat huiverig zijn om de deur uit te gaan. Bang dat ze iets overkomt en er dan geen medische ondersteuning is of iemand die kan helpen als ze onverhoopt benauwd worden, bij persoonlijke verzorging zoals naar het toilet gaan of medicijnen innemen. Daarom is er altijd een wijkverpleegkundige van de Zorggroep aanwezig. Veel gasten vinden dat een prettig idee.”
Kijk voor meer foto’s van de opening op www.almeredezeweek.nl

Dit artikel is afkomstig van de website van Almere Deze Week. Datum van plaatsing: 21 maart 2016 – 14:16 Lees hier het oorspronkelijke artikel.  

Gerelateerde artikelen