Unieke foto’s bij foto-expositie 40 jaar Almere

HAVEN CENTRUM – Unieke foto’s uit de persoonlijke fotocollecties van Almeerders voorzien van bijzondere persoonlijke verhalen zijn te zien in de foto-expositie 40 jaar Almere. Jan de Vletter, oud-directeur van de Alliantie en voormalig gemeenteraadslid, opende de expositie afgelopen zaterdag bij café The Greenstory aan de Kerkgracht 41-51. 

Na de opening haalden de makers van de foto’s gezamenlijk herinneringen op. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
“De 25 foto’s in de expositie zijn afkomstig uit de privécollecties van bewoners van het eerste uur”, aldus Rebecca Buma, organisator van de expositie. “Het zijn foto’s van de Bivak, de eerste huizen, de eerste Sinterklaasviering, een talentenjacht uit die tijd en een verkiezing voor Prins Carnaval met wethouder Frits Huis in de jury.”
In de expositie worden ook videobeelden vertoond. “Er is een film te zien waarin vier Almeerse pioniers vertellen over die tijd. Dit zijn James Purvis, de oprichter van Corrosia, Herman Baas, de eerste buschauffeur, Finnie Deijs die de kinderopvang in Almere heeft opgezet en Irene Visser, raadslid van de APA. Er is ook een filmpje te zien van de rap die jongeren van Trapnotov maakten in het kader van 40 jaar Almere.”
De meeste makers van de foto’s waren aanwezig bij de feestelijke opening van de expositie. Na de opening haalden zij gezamenlijk herinneringen op en namen zij deel aan een gesprek over die tijd onder leiding van Mario Withoud. 
De expositie is voor iedereen te bezoeken van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 17.00 uur bij Café The Greenstory aan Kerkgracht 41-51. 
40 jaar AlmereDe expositie is een initiatief van Doenersdreef Zorg, Senior Live en gemeente Almere. Het is een van activiteiten in het kader van 40 jaar Almere. Op www.facebook.nl/40jaaralmere zijn andere evenementen te vinden.

Dit artikel is afkomstig van de website van Almere Deze Week. Datum van plaatsing: 06 juni 2016 – 16:36 Lees hier het oorspronkelijke artikel.  

Gerelateerde artikelen