Leren koken en lekker eten

Alleen maar echt lekker eten wanneer je uit eten gaat? Toch zelf gerechten willen maken? Senior-Live en The Green Story slaan de handen in een en gaan lekker koken. Om de week geven wij op dinsdag, woensdag en vrijdag een kookworkshop. Iedere keer maken wij een ander gerecht, van pasta’s tot hete kip!

Reedewaard

Een aantal bewoners van De Reedewaard is onlangs bij ons langs geweest om deel te nemen één van onze kookworkshops! Tijdens de kookworkshop werd er fanatiek gesneden, geroerd, gemixt en natuurlijk gegeten.

Uitleg

Voordat we beginnen met de workshop wordt er eerst uitvoerig besproken wat wij gaan maken en of er iemand allergieën heeft waar wij rekening mee moeten houden. Er wordt een stukje uitgelegd over de ingrediënten en vervolgens gaan wij aan de slag! Deze keer hebben wij een heerlijk “pollo pesto” pasta gemaakt met onder andere paddenstoelen, uien, rucola, pancetta, Gruyère kaas en een balsamico stroop.

Voorbereiding

De deelnemers aan de workshop krijgen ieder taken om gezamenlijk een heerlijk gerecht te fabriceren. Wij zijn begonnen met snijden. Omdat de deelnemers van de Reedewaard wat extra aandacht nodig hadden zijn wij er continu bijgebleven en geassisteerd waar nodig. Iedereen heeft zich ontzettend vermaakt tijdens het voorbereiden en waren verder gezellig met elkaar aan het kletsen.

Koken

Het koken ging hartstikke goed! Omdat de bewoners van de Reedewaard liever bleven kletsen hebben wij samen de begeleiders het eten verder afgemaakt. Eerst werden de kip, paddenstoelen en uien kort voorgebakken. Daarna hebben wij de saus gemaakt, de pasta gekookt en vervolgens kwam alles samen.

Aanmelden

Meedoen met een kookworkshop is zeer gemakkelijk. Je kunt ons aanmeldformulier invullen of contact opnemen via 036 – 737 0422. Wij hebben plek voor iedereen die graag zou willen meedoen. Wil je een workshop reserveren voor je zorginstelling, om toe te voegen aan de dagbesteding? Dat kan! Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Gerelateerde artikelen