Workshop: Filmen met je smartphone

Afgelopen woensdag was het zover: de workshop in samenwerking met Filmere, Filmen met Smartphone werd gehouden. De workshopruimte zat goed vol want er was interesse in de workshop.

Henk van Filmere gaf de workshop en had ook nog drie anderen meegenomen: Desiree, Marja en Chris die allemaal ook veel wisten en konden helpen, waar nodig.

Er kwam veel informatie aan bod tijdens het theorie gedeelte; een stukje geschiedenis van film, welk statief kun je waarvoor gebruiken, welke microfoons zijn er, welke programma’s kun je gebruiken om je materiaal te editen, maar ook de instellingen op je smartphone en nog veel meer.

Na de nodige theorie was het dan tijd voor de praktijk. De deelnemers werden met drie hele leuke opdrachten naar buiten gestuurd; Maak filmbeelden met de onderwerpen: Kleuren, Klanken en en Geuren. Waarbij kleuren nog wel te doen was, maar bij het onderwerp geuren toch echt het creatieve brein van de deelnemers nodig was.

Na het filmen werden de beelden gezamenlijk binnen bekeken. Zo was er een deelnemer die bloemen had gefilmd met bijen. Of de kerk om de klanken uit te beelden. Heel leuk om te zien. De filmopnames werden onderling nog uitgewisseld en de reacties erop waren heel positief. Toen was de workshop alweer voorbij. Na afloop zei een van de deelnemers: ” een leuke en leerzame workshop!”

Geslaagd dus!

Gerelateerde artikelen