Nooit meer verdwalen met Google Maps

Geen richtingsgevoel? Google Maps!

Iedereen die mij kent weet het: ik heb geen richtings- of oriëntatie gevoel, niet eens een klein beetje, het is echt nihil! Ik kan een boek schrijven over mijn verdwaal avonturen, dat zal ik jullie besparen maar dit ene verhaal wil ik nog wel even kwijt.

Ik was uitgenodigd bij een oud collega voor de lunch. Na de nodige voorbereiding; Routeplanner bestuderen (handige website van de ANWB met routes) en de route vervolgens uitprinten, stapte ik op mijn stalen ros. Na een paar kilometer kwam ik erachter dat de route nog thuis op de tafel lag, sufferd!

Maar ik had me er goed in verdiept en was ervan overtuigd dat zelfs ik het zo zou kunnen vinden. Maar eenmaal buiten het voor mij bekende terrein raakte ik al spoedig het spoor bijster. Vier keer fietste ik rondjes in het Beatrixpark en dacht: Ik kom hier nooit meer uit. Het eerste het beste zijpaadje wat ik zag ben ik ingeslagen en gelukkig kwam ik weer in bewoond gebied. Maar waar moest ik nu heen? Na kriskras door die wijk gefietst te hebben zag ik op de hoek van een straat een jongeman op zijn scooter zitten, druk bezig op zijn mobiele telefoon. Hij keek verstoord op toen ik hem aansprak. Ik noemde de straat waar ik heen moest en of hij me misschien de weg kon vertellen. Tamelijk onvriendelijk vroeg hij: “Heeft u geen Google Maps?” “Huh,” zei ik en keek hem verdwaasd aan. “Heeft u een mobiele telefoon?”, zei de jongen. ” “Ja die heb ik”, zei ik. “Nou, dan heeft u ook Google Maps.”

“Ok, maar daar heb ik nu heel weinig aan, dat moet ik eerst opzoeken en uitproberen”, was mijn reactie. Vervolgens liet de jongeman mij vriendelijk zien waar je Google Maps kon vinden en hoe je het kon gebruiken. Gelukkig heeft hij me nog wel even de weg verteld naar het adres waar ik moest zijn. Precies op tijd schoof ik bij mijn oud collega aan tafel.

Eenmaal weer thuis zocht ik Google Maps op mijn telefoon en heb het meteen uitgeprobeerd. Ik kan sindsdien niet meer zonder!

Google Maps is een gratis navigatie-app, met kaarten van heel de wereld – voor telefoons met Android, Apple iOS en Windows Phone.

Will houdt van mooie verhalen. En ze opschrijven kan ze heel goed! In de rubriek WILL’S HOEKJE vertelt onze blogger Will over haar dagelijks leven en hoe nieuwe technologie daarin een grote of kleine rol speelt.

Gerelateerde artikelen