‘s Nachts komen de demonen

Al zolang ik me kan herinneren heb ik slaapproblemen. Na een paar uur slapen word ik wakker en beginnen de demonen hun werk te doen: kleine en grote problemen nemen ‘s nachts groteske vormen aan en ik tob en maal dat het een lieve lust is. Ik weet dat ik niet de enige ben die hier aan lijd dus lotgenoten: Lees dit stukje maar, wie weet is mijn oplossing ook wat voor jullie.

Ik kan zo jaloers worden op mensen die zodra hun hoofd het kussen raakt, in diepe slaap vallen en tot de ochtend doorronken. Ik heb zo’n echtgenoot, die kan bij wijze van spreken staande slapen. Vaak heb ik ‘s nachts jaloers naar hem gekeken hoe hij gewoon prinsheerlijk ligt te snorren terwijl ik oplossingen bedenk voor problemen die er bij daglicht helemaal niet zijn. Wat ik al niet gedaan heb: schaapjes tellen, maar die rottige schapen gaan door elkaar lopen en ik raak de tel kwijt. Plaatsnamen met een A bedenken, automatisch kom je dan ook op de naam Almere en glijd ik geruisloos weer in ‘het probleem’ wat me wakker hield. Ontspanningsoefeningen: heb ik m’n tenen en knieën eindelijk ontspannen, staan m’n schouders stijf van de spanning. Ten einde raad besloot ik eens een deskundige te raadplegen en zij gaf me het volgende advies: pak denkbeeldig je probleem op, stop het in een grote zak, knoop hem dicht en zet hem buiten de poort. Natuurlijk lukte dat niet, ik kreeg ‘het probleem’ (lees persoon) niet in die zak, veel te zwaar.

Na jaren van nachtelijk getob heb ik het eindelijk gevonden: ik neem mijn Ipad mee naar bed en zodra die demonen mij beginnen te sarren pak ik de Ipad en ga spelletjes doen. Mijn favoriete spelletjes zijn Hayday: een spel waarbij je een boerderij bouwt door dieren te verzorgen en gewassen te planten. Met de punten die je daarmee verdient koop je meer land en dieren. En Gummydrop: puzzels oplossen door zoete gummies te matchen.

Oké… toegegeven, ik slaap niet maar lig ook niet meer te tobben en het gebeurt zelfs dat ik middenin een spelletje in slaap sukkel. Deze oplossing heeft helaas ook een keerzijde: manlief wordt wakker van het licht van de iPad en verdwijnt, al mopperend, naar de logeerkamer. Hij is duidelijk niet blij met deze oplossing en dat geeft toch spanningen in de echtelijke sponde, daar moet ik nu dus nog een oplossing voor bedenken…..tja,…. nog maar eens een nachtje over slapen.Will houdt van mooie verhalen. En ze opschrijven kan ze heel goed! In de rubriek WILL’S HOEKJE vertelt onze blogger Will over haar dagelijks leven en hoe nieuwe technologie daarin een grote of kleine rol speelt.

Gerelateerde artikelen