Fietsen zonder tegenwind?

Een geprojecteerde straat, op een groot gebogen scherm, gepositioneerd voor de fiets. Op de fiets trapt een van onze bezoekers de pedalen in. Terwijl hij draait met het stuur verplaatst het zichtveld mee en gaat hij daadwerkelijk de bocht om. Waar heb ik het over? De Google Fiets natuurlijk!

De Google Fiets, gecreëerd door het Zweedse bedrijf Brighter, is ontworpen om senioren en mensen met een beperking naar plekken te brengen die toch niet zo toegankelijk meer zijn. Het resultaat is een ware achtbaan van herinneringen en het bezoeken van bijzondere plekken. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete plekken bezoeken: Je eerste huis, Je oude buurt enzovoort.

Door het gebogen scherm krijg je de ware fietservaring waar je zo van hield. Het resultaat is een virtuele wereld op de fiets en zorgt ervoor dat deze interactieve omgeving echt een blijvende indruk achterlaat.

Nieuwsgierig?
Wij hebben het enige model van Nederland en je kan de Google fiets om de week op dinsdag komen bekijken! Onze specialist Thomas helpt je graag op weg.

Gerelateerde artikelen