Internetbankieren zonder poespas

Bankieren ging vroeger voor ons gevoel erg makkelijk. Je liep naar de bank om even wat formulieren in te vullen en meestal was het binnen een dag geregeld. Sinds de komst van internetbankieren is het echter nog makkelijker en sneller geworden. Echter doet een grote groep mensen nog steeds bankzaken op de traditionele manier vanwege het gevoel van controle en het inzicht dat bankieren op papier hun geeft.

Internetbankieren

Elke bank heeft tegenwoordig zijn eigen systeem om te bankieren en deze is ook vaak gekoppeld aan een app. Omdat iedere bank een hele goede, meestal gratis, cursus geeft over hun eigen systemen verwijzen wij onze klanten door naar de bank. Wij geven wel uitleg over de beveiliging van je apparaat en helpen je bij het oplossen van problemen.

Inloopspreekuur

Iedere vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur hebben wij een inloopspreekuur voor alle computer, smartphone, laptop of tablet gerelateerde problemen. Wij behandelen alle software problemen en afhankelijk van de complexiteit lossen wij het direct op. Omdat wij als doelstelling hebben om iedereen helpen en kennis te laten maken met de technologie van nu, vragen wij een vrijwillige bijdrage voor onze hulp. Wij behandelen natuurlijk ook vragen over internetbankieren, omdat men toch vaak het idee heeft dat dit niet veilig is. Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar je apparaat aan moet voldoen om met internetbankieren aan de slag te gaan.

Wij geven uitleg over de werking en het veilig houden van een computer, laptop, smartphone of tablet. Toch kan het soms eng zijn om te beginnen aan een nieuwe vorm van bankieren, maar middels deze checklist weet je of jouw apparaat voldoet aan de laatste eisen.

Mobiele apparaten

  • De leeftijd van een smartphone of tablet. Houd goed in de gaten of een telefoon of tablet nog wel ondersteund wordt door de fabrikant. Er kan contact worden opgenomen met de servicedesk van de fabrikant.
  • Krijgt de smartphone of tablet de juiste beveiligingspatches binnen. Je kunt je telefoon updaten via de optie “Software-update” in het instellingen menu.
  • Softwareupdates zorgen ervoor dat je toestel draait op de laatste versie van iOs of Android. Controleer of jouw toestel op de laatste versie van jouw besturingssysteem draait.

Computer of laptop

  • Https controle (SSL beveiliging). Deze is te vinden voor de URL.
  • URL controleren of deze aansluit op originele URL van bank.
  • Windows Defender blijven updaten.
  • Uitleg en waarschuwingen over Phising mails.

Oplossing

Twijfel je nog steeds of je met internetbankieren wilt beginnen en of jouw apparaat voldoet aan de beveiligingseisen? Kom op de vrijdag langs bij ons inloopspreekuur of bel ons, 036-7370422, voor een afspraak!

Gerelateerde artikelen