Dag 2019, hallo 2020!

DIT WAS 2019:

Senior-Live helpt ook dit jaar met de technologie van nu!
In 2019 zijn er weer vele mensen geholpen bij het inloopspreekuur op de vrijdagochtend, bij de verschillende cursussen en met de computerhulp aan huis. Deelnemer Betty vertelt: “Ik heb heel veel gehad aan het volgen van de cursus Android. Onze leraar, Wishaal Baladien, heeft ons veel geleerd. Hij bleef heel geduldig alles uitleggen aan ons ouderen!”

Programma Senior-Live
De thema indeling binnen Senior-Live hebben we veranderd zodat deze beter past bij wat je bij ons kunt vinden. De oude thema’s Fit, Vaardig en Vertier zijn veranderd in: Computerhulp, Activiteiten en Living Lab. Lees hier meer over ons Living Lab.

Senior-Live gaat de grens over
In februari is Senior-Live gestart met een nieuw buitenlands avontuur, het project Gift-to-Gift. Samen met partners uit Denemarken (Civics), Portugal (siosLIFE) en Almere (GezondheidFabriek) is een demo applicatie voor mobiele telefoons ontwikkeld. De doelgroep die via co-creatie sessies, georganiseerd door Senior-Live, werd betrokken bij het productontwerp, heeft heel enthousiast gereageerd op dit initiatief. Het project is succesvol afgesloten en we kijken naar de mogelijkheden om er in 2020 een vervolg aan te geven. Lees verder.

Frisse blikken
In 2019 hebben wij weer nieuwe mensen in onze armen gesloten. De nieuwe medewerkers Wishaal, Pishtewan, Carl, Rob en Nicky zijn voortvarend van start gegaan. We hopen dat deze toppers voor langere tijd lid blijven van de Senior-Live familie! Nick gaat vanaf januari beginnen aan een nieuw avontuur in Lelystad. Nick, nogmaals bedankt voor je bijdrage en inzet dit jaar! Na de geboorte van een prachtige tweeling, is Silke teruggekeerd op het vertrouwde honk. Met fonkelende ideeën, enthousiasme en inzet draagt Silke weer volledig bij aan mooie projecten en de voortgang van al onze activiteiten.

Fitness Online verovert Nederland
Ook buiten Almere volgt men Senior-Live met veel interesse, met Fitness Online in het bijzonder. Die interesse heeft inmiddels geleid tot twee succesvolle projecten buiten Almere. In Noord Friesland is, samen met zorgorganisatie Patyna, een mooie pilot neergezet om ook daar mensen vanuit huis mee te laten doen met online fitness lessen. In samenwerking met Buurtteams Utrecht en Uzelf zijn we dit najaar aan de slag gegaan om Utrechtse inwoners fitter, actiever en zelfredzamer te maken. Lees verder.

Stagiairs bij Senior-Live
Voor verschillende projecten en activiteiten hebben we dit jaar samenwerking gezocht met Hogeschool Windesheim. Een marketingteam van vier studenten heeft een mooi plan afgeleverd voor de uitbouw van Fitness Online. Wishaal, Mandy en Diemer hebben prachtig werk geleverd rondom Gift-to-Gift.

Uitleenpunt scootmobiel voor de Diligence
Bij Senior-Live kun je gratis een scootmobiel lenen. Rob heeft regelmatig de scootmobiel van Senior-Live in gebruik genomen. Lees hier meer over het lenen van een scootmobiel en het verhaal van Rob.

Woonzorg Flevoland
Het aantal gezamenlijke activiteiten met Reedewaard, onderdeel van Woonzorg Flevoland, is uitgebreid. Bijzonder gezellig, warm en inspirerend! Bekijk de foto’s van de Fitness Online Sessie en de kookworkshop met de Google Fiets.

ZIN IN 2020

Tovertafel
Volgend jaar zal Senior-Live in het trotse bezit zijn van een Tovertafel, als mooie aanvulling op onze collectie innovatieve producten. Speelse interactieve lichtprojecties verleiden kinderen, volwassenen en ouderen om in beweging te komen en samen plezier te hebben. Vlinders vangen, een strandbal overgooien, herfstblaadjes opvegen en spreekwoorden afmaken, zijn spellen die je kunt spelen. Wil je meer weten of heb je interesse om de Tovertafel te gebruiken, neem contact met ons op! Verder houden we je via de nieuwsbrief en onze website graag op de hoogte waar en wanneer je zelf de Tovertafel kunt gaan ervaren.

Nieuw bestuurslid
Het bestuur van Senior-Live heeft vlak voor het nieuwe jaar een extra lid mogen verwelkomen. Wim Klein Nagelvoort neemt zitting in het bestuur en zal de functie van penningmeester gaan vervullen. We zijn erg blij met Wim, die een schat aan ervaring in de zorg en het sociaal domein meebrengt als ook een zeer uitgebreid netwerk in Almere en de regio. Zijn competenties, kennis en ervaring zal Senior-Live helpen zich te kunnen blijven door ontwikkelen.

Floriade
Eind 2019 zijn de eerste contacten gelegd met de Floriade organisatie. We zijn in gesprek over een aantal projecten en evenementen rondom technologie en welzijn en hopen in 2020 de eerste concrete resultaten te kunnen melden. We kijken uit naar dit bijzondere evenement in Almere!

Fitness Online – Teams
We gaan het gesprek aan met sportscholen en bedrijven om ook hen te stimuleren meer bewegen voor iedereen zo makkelijk en leuk als mogelijk te maken. Mensen die, om wat voor reden dan ook, niet op een fysieke locatie kunnen deelnemen aan een les, kunnen dan toch vanuit huis of kantoor gewoon meedoen. Lees verder.

Vervolg Gift-to-Gift project
Momenteel onderzoeken we de opties om het eerste project te vervolgen. Als dit mogelijk blijkt, zal Senior-Live wederom de grens overtrekken om samen met Deense, Poolse en Nederlandse partners onze innovatieve kracht in te zetten voor het realiseren van baanbrekende diensten.

Versterken Digitaal Vangnet Almere
De Schoor, Computerhelpdesk Almere, de Nieuwe Bibliotheek, Het Gilde en Senior-Live werken samen aan het versterken van het Digitaal Vangnet in Almere. Al deze lokale organisaties hechten er belang aan dat iedere Almeerder dicht bij huis de digitale ondersteuning kan krijgen die nodig is. In 2020 hopen we deze samenwerking te verdiepen en je daar verder over te kunnen informeren.

Cursussen gaan weer van start!
Ook in 2020 gaan we weer met veel enthousiasme aan de slag zodat zoveel mogelijk mensen de technologie van nu begrijpen en zelf gaan gebruiken. In februari starten er zelfs drie cursussen, te weten de Androidcursus, iPadcursus en Basisvaardigheden 2. Klik hier om meer te lezen over de verschillende cursussen.

Dankbaarheid kent geen tijd
We wensen al onze klanten, vrijwilligers, partners en medewerkers een fantastisch kerstfeest en een geweldig, gezond en gelukkig 2020 toe! Hopelijk gaan we er met z’n allen, in goede gezondheid, een leuk en memorabel jaar van maken.

Gerelateerde artikelen